1. Plyšiai

Jei laminatą suklojote neteisingai, tarp lentelių atsiranda plyšių. Tokia danga atrodo netvarkingai ir tarnauja kur kas trumpiau, negu turėtų. Labai dažnai taip įvyksta dėl netinkamų laminato laikymo sąlygų ar grubaus elgesio su laminato užraktais bei jų sulaužymo. Dar viena priežastis – netinkamai paruoštas pagrindas ir tarp laminato lentelių susidaręs aukščio skirtumas. Kad išvengtumėte šios bėdos, prieš klodami grindis, laikykitės visų laminato laikymo reikalavimų. Jei plyšiai pasirodė jau paklojus laminuotas grindis, pakeiskite tik pavienes lenteles arba senąsias lenteles išimkite, išlyginkite grindis ir tuomet vėl jas įklokite.

2. Bangos

Iškilusios laminato dalys – dažna problema. Ji kyla dėl neteisingo lentelių klojimo. Jei nesilaikysite gamintojo nurodymų dėl atstumo tarp grindų ir sienos, laminatui teks atlaikyti papildomą spaudimą. Galiausiai dėl šios priežasties ties siūlėmis susiformuoja nelygumai – vadinamos bangos. Jei norite pašalinti šį defektą, nuimkite grindjuostes ir patikrinkite atstumus tarp lentelių ir sienos. Jei plyšys labai siauras, nupjaukite laminato kraštus. Šią problemą reikia spręsti kuo greičiau, nes sulūžus laminato užraktams, teks keisti visą dangą. Atminkite, kad grindjuosčių negalima tvirtinti prie laminato, nes tai irgi gali jį deformuoti.

3. Pelėsis

Ant grindų pastebėjote pelėsį? Nuimkite lenteles ir nedelsiant suraskite pelėsio šaltinį. Pelėsio pažeistą zoną apdorokite priešgrybeliniu dezinfekantu, kad pelėsis neplistų toliau. Dažniausiai pelėsis atsiranda dėl kondensato ar padidinto drėgmės lygio kambaryje. Uždažykite pelėsio pėdsakus ir grąžinkite laminato lenteles į vietą.

Sugadintos grindys

4. Nuskilimai

Daugumos defektų priežastis – nekruopščiai suklotas laminatas. Dėl to gali nuskilti laminato lentelių kampai. Nepaisant to, kad laminatas yra patvarus, su juo reikia elgtis atsargiai ir klojimo metu naudoti įrankius su guminėmis apsaugomis. Neskubėkite ir dirbkite atsargiai, nes skubėdami galite prisidaryti bėdų. Jau sukloję grindis, taip pat būkite atsargūs. Neplaukite laminuotų grindų agresyviomis priemonėmis ir atsargiai stumdykite baldus.

5. Girgždėjimas

Grindų girgždėjimas – vienas nemaloniausių ir labiausiai erzinančių garsų. Vizualiai jūsų grindų danga atrodo patraukliai, tačiau nepatogumų kelia girgždantis akompanimentas. Girgždėjimas gali atsirasti tiek sudėjus grindis, tiek praėjus keliems mėnesiams ar net metams. Manyti, kad šis garsas išnyks pats savaime, yra klaidinga, nes ir atsirado jis ne šiaip sau. Priežasčių gali būti keletas, pradedant šiukšlytėmis, kurios patenka į užraktus montavimo metu, ir baigiant nelygiu pagrindu ar neteisingais atstumais nuo sienų. Kruopščiai patikrinkite visą dangą ir pašalinkite galimus trikdžius. Jei tai nepadės, teks kloti naujas grindis.

6. Ornamento nesutapimai

Kalbame ne apie smulkius rašto nesutapimus, bet ryškius ornamento skirtumus. Jei lentelių atspalvis, ornamentas ar tekstūra akivaizdžiai nesutampa, tai yra pagrįsta priežastis kreiptis į pardavėją ir pareikalauti grąžinti pinigus ar pakeisti prekę. Kraštutiniu atveju brokuotas lenteles galima sukloti po baldais, bet rekomenduojame pasinaudoti pirmuoju variantu.

7. Deformacija

Jei laminatas deformavosi, tai galėjo įvykti dėl poros priežasčių: nelygaus pagrindo ar drėgmės pertekliaus patalpoje. Pirmuoju atveju apie galimas pasekmes reikėjo susimąstyti dar klojant grindis. Nedidelius nelygumus galima išlyginti specialiais grindų dangos paklotais, o rimtiems defektams ištaisyti naudokite faneros lakštus. Antruoju atveju stenkitės rečiau valyti grindis šlapia šluoste ir prieš valymą gerai ją nugręžkite. Jei ant grindų išsipylė didelis kiekis skysčio, iš karto jį išvalykite.

8. Įbrėžimai

Kai kurios medžiagos gali pavydėti laminuotų grindų atsparumo, tačiau netgi ant jų gali atsirasti įbrėžimų. Taip nutinka dėl prastos laminato kokybės ir neteisingo grindų eksploatavimo. Visū pirma, laminatui kenkia naminių gyvūnų nagai ir moteriškų batelių kulniukai. Stenkitės nevaikščioti ant laminuotų grindų su aukštakulniais, o savo augintiniams trumpinkite nagus. Antra, atsižvelkite į tai, kiek asmenų vaikščios šiomis grindimis, ir pasirinkite atitinkamą laminuotų grindų klasę. Trečia, sunkius daiktus grindimis vilkite ar stumkite tik ant specialių paklotų arba naudokite platformas su ratukais. Tačiau gera žinia ta, kad tokius įbrėžimus galima pašalinti specialiais pieštukais arba laminato spalvos vašku.

9. Atsisluoksniavimas

Ties lentelių siūlėmis gali atsiklijuoti viršutinė laminato plėvelė. Paprastai į tokias vietas patenka vanduo arba cheminės priemonės, kurios paskatina atsisluoksniavimą. Tokią lentelę tiesiog išimkite ir pakeiskite ją nauja, ir stenkitės laikytis laminuotų grindų priežiūros taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)