Politologė R. Urbonaitė apie šį Seimo sprendimą pranešė feisbuke. Ji stebėjosi, kad D. Kepenio pareiškimai dar nėra nagrinėti partijos viduje.

„Gavusi mano kreipimąsi, Seimo etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą pradėti tyrimą dėl Dainiaus Kepenio elgesio. Jei Seimo nariams neužtenka pagarbos savo valstybei ir jos žmonėms, kuriuos Dainius Kepenis be skrupulų žemina, tai tenka patiems piliečiams ginti save, savo artimuosius ir tuo pačiu valstybę. Daug klausimų kyla, kaip iki šiol šis asmuo ir jo partijos viduje nebuvo svarstytas“, – feisbuke rašė politologė.

R. Urbonaitė teigė, kad jos „kantrybės taurę“ perpildė D. Kepenio pareiškimas, kad koronavirusas yra tik apsileidėlių liga, taip pat ir kiti vieši pasisakymai.

„Mano požiūriu, tai, ką daro šis Seimo narys, niekaip nedera su politikų elgesio kodeksu (kyla klausimų ir dėl kitų kodeksų, bet tai dar ateityje gal pasiaiškinsime). Mirė medikai, kovoję dėl kitų gyvybių, mirė kovotojai už mūsų šalies laisvę, kurie kovojo ir už žodžio laisvę, kuria šis asmuo dabar naudojasi be skrupulų tuos pačius kovotojus žemindamas ir leisdamas suprasti, jog jie apsileidėliai.

Manau, vis dėlto jie nusipelnė, kad kažkas už juos bent tokiomis dar priemonėmis pakovotų“, – savo sprendimą kreiptis į Seimo etikos sargus argumentavo R. Urbonaitė.

„Kuo baigsis tyrimas, nežinau. Bet bent jau žinosiu, kad nepraėjau pro šalį, kas daugeliui jo kolegų Seime tapo norma. Tokiems kelio duoti nereikia“, – feisbuke rašė politologė R. Urbonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (856)