Tačiau vieną dieną viskas tarsi apvirto aukštyn kojom. Prasidėjo nuo įkyrių minčių ir nuojautos, kad kažkas tarp mūsų negerai.

Vis bandžiau įžvelgti vyro elgesyje tą savo nerimo priežastį (kuri, kaip paaiškėjo vėliau, net ir vardą turi).

Vyras pradėjo keistai elgtis, demonstratyviai rodyti, koks jis namuose svarbus, pradėjo viską kritikuoti. Man toks elgesys iškart krito į akis, nes mes taip namuose nebendraujam. Net eisenoje atsirado vadinama povo povyza.

Paskui jis pradėjo demonstratyviai rašinėtis žinutėmis su kažkuo. Tai truko neilgai.

Vieną kartą paprasčiausiai paėmiau jo telefoną į rankas ir pamačiau moters veido ikonėlę ekrane. Nieko neskaičiau, nebelindau, tiesiog padaviau vyrui atgal telefoną. Jis suprato, kad mačiau, ir sutriko.

Aš tiesiai šviesiai paklausiau, ar to povo poza yra šios moters nuopelnas?

Jis prisipažino, kad miegojo su ja. Kodėl tą padarė – pasakyti negalėjo, bet supratau, kad taip tikrinosi savo savivertę. Įsitikino, kad vis dar gali pakabinti kokią vištelę, kuri akivaizdžiai prilipo daugiau nei norėta.

Man pasidarė šlykštu. Iš pradžių, aišku, sakiau, kad išeitų, jis aiškinosi, buvo visas pokalbis. Dabar gyvename ir sprendžiu, ką daryti. O jis laukia mano sprendimo – dar nesame tvirtai sutarę, kaip bus toliau.

Jis atsiprašinėja, aiškina priežastis, dėl kurių, neva, taip nutiko. Siūlo taisyti mūsų pačių atšalimą, sako, kad viskas bus geriau poroje.

Bet aš nežinau. Vis galvoju, ar čia vienkartinis nuotykis, ar jau santykių pabaiga ir reikia sukti skirtingais keliais.

Vyras santykių nutraukti nenori, atsiprašinėja ir nori viską keisti, bet dabar man jau kyla klausimas, ar tų santykių noriu aš. Klysta visi, gal tai buvo kažkoks primityvus noras įrodyti savo vyriškumą. Bet iš kitos pusės žiūrint – ar dėl to nuotykio vertėjo gadinti visus tiek metų kurtus santykius? Kiek jam tie santykiai tada reiškė, kad prisireikė „įrodyt vyriškumą“?

Esu kryžkelėje. Ar atleisti? Sutariam visame kitame kaip ir neblogai, bet kita vertus jausmas dabar toks, kad jau kažkas su tuo žmogumi nesieja taip, kaip anksčiau, nes išdavė, apgavo ir sugadino, ką turėjom. Kaip pasielgtumėte?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)