Monarchė, kuriai šį mėnesį sukaks 95-eri, Vindzoro pilyje surengė atsisveikinimo ceremoniją ilgamečiam rūmų darbuotojui – lordui kamerherui Earlui Peelui, praneša „People“.

Kaip skelbiama BBC cituojamame rūmų pranešime, „Earlas Peelas atidavė karalienei savo lazdelę ir lordo kamerhero pareigų skiriamuosius ženklus, o jos didenybė įteikė jam karališkąjį Viktorijos laikų vėrinį“ (šį karališką apdovanojimą 1902 m. įsteigė karalius Edvardas VII).

Vietoje E. Peelo lordo kamerhero pareigas pradės eiti buvęs britų slaptosios tarnybos „MI5“ vyriausiasis agentas baronas Andrew Parkeris. Po 14 metų darbo rūmuose E. Peelas perdavė jam savo pareigas, likus savaitei iki princo Philipo mirties.

Tiesa, dar eidamas lordo kamerhero pareigas, E. Peelas rūpinosi princo Philipo laidotuvių klausimais.

Laidotuvės įvyks šeštadienį, balandžio 17 d. Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje, jos bus transliuojamos per televiziją.

Lordas kamerheras – vyriausiasis karališkųjų rūmų pareigūnas, skiriamas karališkosios šeimos. Jis atsakingas už aukščiausiojo rango karališkosios šeimos narių susitikimus, koordinuoja komunikaciją tarp Bakingamo ir Klarenso rūmų, sprendžia daugelį kitų svarbių klausimų.

Rūmų personalo nestebina tai, kad karalienė greitai grįžo prie karališkųjų pareigų.

„Jos artimieji bus šalia ir palaikys, tačiau ji vykdys savo pareigas, – teigė buvęs rūmų darbuotojas „People“. – Ji suvokia, kad tai – jos darbas, o [princas Philipas] būtų norėjęs, kad ji vykdytų savo pareigas. Ji taip ir darė, kai jis atsisakė savo karališkųjų pareigų.“

Kaip teigė artimas karališkajai šeimai asmuo, „Ji niekada neišsižadės pareigų, nes pareigos, garbės ir tarnavimo visuomenei jausmas jai, kaip ir jam, įaugę į kraują.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)