Daugiau naujienų skaitykite čia.

„Be numerių, pėsčiųjų ir dviračių taku, Kleboniškis. Sekmadienio vakaras. Pilna pėsčiųjų, pilna dviratininkų, šeimų su vaikais“, – atsiųstą vaizdo įrašą komentavo kaunietis.

Kaip matyti vaizdo medžiagoje, pėsčiųjų ir dviračių taku vienas po kito praūžia du motociklai, čia pat juos vejasi ir keturratis.


Kelių eismo taisyklėse reglamentuota, kad bendrame pėsčiųjų ir dviračių take leidžiama eiti pėstiesiems ir važiuoti dviračiais. Vadinasi, šiame take vietos turi pakakti ir vieniems, ir kitiems eismo dalyviams, tačiau čia vietos nėra motorinėms transporto priemonėms.

Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnį, kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Kaip matyti vaido įraše, motorinės transporto priemonės buvo be valstybinių numerių, pagal LR ANK 415 str. 2 d., nustatyta tvarka neįregistruotų transporto priemonių vairavimas užtraukia baudą nuo 30 iki 40 eurų, o važinėjimas miško paklote pagal LR ANK 282 str. 1 d. graso bauda nuo 20 iki 140 eurų.