Ir tai dar ne viskas: manoma, kad ateityje mėsos ir jos produktų paklausą labiausiai lems sparčiai didėjanti vidurinioji klasė: 2009 m. viduriniąją klasę sudarė 1,8 mlrd. gyventojų, 2020 m. jos skaičius šoktelėjo iki 3,2 mlrd., o 2030 m. ją gali sudaryti beveik 5 mlrd. žmonių. Turtėjant Kinijos gyventojams, mėsos suvartojimas šioje šalyje padidėjo nuo 20 kg vienam gyventojui per metus 1991 m. iki 55 kg šiais laikais. Tačiau Azijoje turime ne tik Kiniją. Skaičiai rodo, kad, nepaisant to, jog Vakaruose vis madingesnis veganizmas, mėsos paklausa vis tiek didėja sparčiau nei gyventojų skaičius. Kas laukia ateityje? Valgysime laboratorijose išaugintą mėsą? 

Nebūtinai, siūlomos ir kitos alternatyvos, bet ši labiausiai domina turtingiausius investuotojus. Tačiau kol kiekvienas ispanas gerai žino, kur galima nusipirkti gero hamono, kol prancūzų kulinarai ginčijasi su italais dėl patiekalų kilmės, tol ryškių perversmų taip lengvai neįgyvendinsi. Tyrimų bendrovės „MarketsandMarkets“ duomenimis, pasaulinė dirbtinės mėsos 2025–2032 m. rinka turėtų augti 15,7 proc. per metus. Pakankamai spartus augimas įvertinus tai, kad kol kas ji siūlo brangius produktus, o pardavinėti gali tik vienoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)