Lietuvos žinomi menininkai, daugiausia tapytojai, atradę savo braižą ir įtvirtinę požiūrį į kūrybos procesą bei aplinką, buvo kviesti „kalbėti“ mažo, dydžiu riboto darbo būdu. Kvietime nurodyta, kad bent viena paveikslo kraštinė neturi viršyti dvidešimties centimetrų – taip ir kilo parodos pavadinimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tai tarsi užsidarymo formatas (užsidarymo į „kambarį“, ir tokiam kambariui sukuriama, pritaikyta mažų paveikslų kolekcija), atsiskyrimo nuo visuomenės erdvė, kurioje teko laukti, budėti, stebėti. Parodos kuratorės Aistės Gabrielės Černiūtės įsivaizdavimu, kviestiniai autoriai tokiame formate turėtų realizuoti savo matymo ir mąstymo esenciją, esmių esmę.

Parodos rengėjų tikslas yra pateikti stilistinę ir pasaulėžiūrinę įvairovę, ieškant žingeidaus ir išsilavinusio žiūrovo, linkusio susitikti su skirtingomis dailininkų kartomis, įvairių mokyklų įtakomis.
Realizmas ir magija, daugiaveidis ekspresionizmas, intelektualus simbolizmas ir ženklus minimalizmas, abstrakcijos galia – visa tai „GODÒ galerijoje“ iki balandžio 30 d.

Jūratė Mykolaitytė

Parodoje dalyvauja Romualdas Balinskas, Rebeka Bruder, Ramūnas Antanas Čeponis, Aistė Gabrielė Černiūtė, Živilė Jasutytė, Onutė Juškienė, Lena Chvičija, Kristina Kurilionok, Arvydas Martinaitis, Jūratė Mykolaitytė, Kristina Norvilatė, Vanda Padimanskaitė, Vitalija Petraitytė, Vidas Poškus, Kostas Poškus, Augustė Santockytė, Mindaugas Skudutis, Adelė Liepa Kaunaitė, Audronė Petrašiūnaitė, Eugenijus Varkulevičius-Varkalis, Eglė Velaniškytė, Nijolė Vilutienė.

Parodos partneris – Molėtų dailės galerija.

Įėjimas nemokamas.

Galerijos adresas: Malūnų g. 6A, Vilnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)