Nors depiliacija nebėra naujovė, tačiau ji vis dar apipinta klausimais ir netgi mitais. Be to, dažnai pasiklystama tarp galimų depiliacijos būdų. Kaip pasakoja depiliacijos meistrė Diana, depiliacija gali būti atliekama: vašku, cukraus pasta, lazeriu arba elektroepiliacija, kuri šalina plaukelius visam gyvenimui. Depiliacijos meistrė dalinasi patarimais bei papasakoja, su kokiomis bėdomis susiduria moterys.

Depiliacijos būdų yra įvairių

Pasak meistrės Dianos, depiliacija gali būti atliekama: vašku, cukraus pasta, lazeriu arba elektroepiliacija, pastaroji šalina plaukelius visam gyvenimui. Depiliacija turi savo trūkumų ir minusų. Meistrės teigimu, didžiausias privalumas tas, kad vonioje nebereikia užtrukti pusvalandžio ar ilgiau, o kitą dieną arba vakarą plaukeliai nepradeda badytis.

„Vasaros metu visada būsi pasiruošusi atviriems rūbams. Oda po depiliacijos apie 2-3 savaites būna glotni ir be plaukelių. O trūkumas tas, kad kiekvienai procedūrai reikia kiek paauginti plaukelius, kad jie būtų atitinkamo ilgio. Per pačią procedūrą galimi nemalonūs pojūčiai, bet jai pasibaigus, moterys vis tiek būna laimingos“, – pasakoja depiliacijos meistrė.

Moterims, kurios nori pirmą kartą išbandyti depiliaciją, meistrė pataria: „Visoms merginoms, kurios galvoja apie depiliaciją, bet dvejoja, galiu pasakyti vieną: geriau vieną kartą išbandyti, nei metų metus norėti, bet neišdrįsti. Išsirinkite atsakingai savo pirmą meistrę, kuria pasitikėtumėte 100 proc., ir viskas bus puiku.“

Plaukeliai skirtingose kūno vietose auga skirtingai

Nors sėkmingai depiliacijai reikia ilgesnių plaukelių, ne visose kūno vietose jie auga vienodai greitai. Pasak Dianos, visi kūno plaukeliai auga skirtingu ciklu, tad paauginus apie savaitę ar pusantros, tik dalis plaukų užaugs iki reikiamo ilgio.

„Bus plaukų, kurie tik išdygo, o tokių trumpų plaukelių neina pašalinti lengvai. Pirmoms procedūroms labai svarbu užauginti plaukelius kaip įmanoma ilgesnius, tada ir rezultatas bus glotnus ir neataugs ilgiau. Per ilgas plaukas, ne per trumpas, jį galima patrumpinti esant poreikiui. Vidutiniškai pažastys atauga per 2 savaites, o bikinis ir kojos per 3-4 savaites“, – pabrėžia meistrė. Ji priduria, kad norint plaukelius šalinti rovimo būdų, būtina atkreipti dėmesį į plaukelių ilgį. Plaukelių ilgis turi būti apie 5-7mm, tai maždaug dvi savaitės po skutimosi. Tačiau geriau ilgesnis nei trumpesnis plaukas.

Anot pašnekovės, kuo ilgiau atliekama depiliacija, tuo mažiau būna plaukelių ant kūno, jie tampa šviesūs ir minkšti, pradeda augti tarpais, tad ir kartoti procedūrą tokiu atveju reikėtų rečiau nei kartą per mėnesį.

„Vidutiniškai depiliacija yra atliekama vieną kartą per mėnesį, tačiau tai yra individualus dalykas. Yra merginų, kurios nemėgsta, absoliučiai jokio ilgio plaukelių ant savo kūno, tada ir depiliacija atliekama dažniau. Pažastys taip pat kiek trumpiau būna visiškai glotnios. Pažastų depiliacija yra atliekama maždaug, kas dvi savaites ypač vasarą. Kuo ilgiau atliekama depiliacija, tuo mažiau būna plaukelių ant kūno, jie tampa šviesūs ir minkšti, pradeda augti tarpais, tad ir kartoti procedūrą tokiu atveju reikėtų rečiau nei kartą per mėnesį“, – paaiškina pašnekovė.

Tikrai ne vieną merginą varginusi problema – įaugę plaukeliai. Pasak depiliacijos specialistės Dianos, plaukai įauga tuomet, kai negali praaugti pro storą negyvų ląstelių sluoksnį, tad labai svarbu kartą per savaitę atlikti kūno šveitimą ir drėkinti visą kūną kremu.

„Kūno odai reikalinga tokia pati priežiūra kaip ir veido odai. Taip pat labai svarbu niekada nekrapštyti įaugusių plaukų, nes liks stipri pigmentacija. Jeigu įaugusių plaukų yra daug, tuomet reikėtų į priežiūros rutiną įtraukti priemonę nuo plaukų įaugimo, jos parduodamos arba depiliacijos salonuose arba prof. parduotuvėse“, – pataria pašnekovė.

Depiliacija kremu ar lazeriu – veiksminga?

Kremai, pasak depiliacijos meistrės, yra visiškai neskausminga alternatyva. Tačiau jie suteikia labai trumpalaikį rezultatą, be to kremai turi gana aitrų ir nemalonų kvapą.

„Visų kremų sudėtis praktiškai vienoda, tad reikėtų nepamiršti, kad tai cheminis kremas ir jis gali sukelti nemenką alerginę reakciją. Kremas plauko nedegina, jis, dėka savo aktyviųjų komponentų, suminkština plauko struktūrą“, – paaiškina meistrė Diana.

Specialistė tęsia, kad kitas populiarėjantis depiliacijos būdas yra plaukelių šalinimas lazeriu. Jį, pasak pašnekovės, yra išbandžiusi ne viena moteris, tačiau ne visos lieka patenkintos rezultatu, kai kurios lieka nusivylusios.

„Lazeris tinka ne kiekvienai odai ir ne kiekvienam plaukui. Lazeris nešalina šviesaus ir pūkinio plauko, bet neblogai pašalina tamsų ir storą plauką. Tačiau tai yra brangi investicija, kurią reikia kartoti, nes lazeris nepašalina plaukų visam gyvenimui“, – tikina pašnekovė.

Depiliacija namuose gali baigtis traumomis

Tikrai ne viena mergina depiliacijos procedūras daro namuose. Tačiau tokiu atveju plaukelius šalinti reikia itin atsargiai, nes padarius klaidų, galima ne tik susižeisti, bet ir susidurti su ilgalaikėmis netinkamos depiliacijos pasekmėmis.

„Turbūt dažniausia pasekmė po namų depiliacijos yra odos nudegimas. Vašku itin lengva nusideginti odą, tad labai svarbu įsitikinti, ar neperkaitinote vaško. Taip pat labai svarbu stebėti plaukų augimo kryptį, nes kitaip po to kovosite su plaukų įaugimu“, – įspėja ekspertė.

Taip pat, anot pašnekovės, neteisingai atliekama depiliacija gali sukelti „šalutinių poveikių“, kurie skatina plaukelių įaugimą. Be to, kiekvieno žmogaus oda į tą pačią priemonę gali reaguoti skirtingai. Gali prasidėti alerginės reakcijos ar kiti odos sudirgimai, todėl labai svarbu po procedūros palaikyti ryšį su meistru, kad esant blogoms reakcijoms nedelsiant būtų imtasi veiksmų.

„Depiliacija neatliekama ant pažeistos odos, ant odos su stipriai iššokusiomis venomis ir kapiliarais. Depiliacija neatliekama, jeigu ant odos ploto yra daug uždegimų. Kitaip tariant, depiliacijai oda turi būti sveika ir nepažeista, bet nepamirškime, kad absoliučiai kiekvienas atvejis yra individualus, tad geriau pasitarti dėl tam tikro atvejo su meistru. Pavyzdžiui esant psoriazei vašku atlikti depiliacijos negalima, bet galima atlikti depiliaciją cukraus pasta“, – paaiškina depiliacijos meistrė.

Ir vis dėlto, kas geriau – rauti ar skusti plaukelius? Anot depiliacijos meistrės Dianos, skutimasis suteikia labai trumpalaikį rezultatą, o plauko išrovimas su šaknimi suteikia ilgalaikį rezultatą, tad spręsti kiekvienai, kaip patogiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)