„Tiek Pietų Korėjos, tiek ir Amerikos žvalgybos tarnybos mano, kad Šiaurės Korėja jau baigė statyti 3 tūkst. tonų vandentalpos povandeninį laivą, apie kurį buvo pranešta 2019-ųjų liepą“, – teigė agentūros šaltiniai.

Vienas iš agentūros pašnekovų pridūrė, kad Šiaurės Korėja „laukia tinkamo momento pristatyti šį povandeninį laivą kuo labiau strategiškai efektyviau“.

„Yonhap“ daro prielaidą, kad pristatydama naują povandeninį laivą Šiaurės Korėja gali atlikti dar vieną balistinės raketos paleidimą.

Anksčiau šią savaitę Vašingtono strateginių ir tarptautinių studijų centro ekspertai paskelbė, jog Šiaurės Korėja gali ruoštis išbandyti balistinę raketą iš povandeninio laivo. Specialistų išanalizuoti vaizdai rodo baržos su panardinamu raketų bandymų stendu judėjimą. Tačiau centras pripažino, kad ant baržos nebuvo matyti raketos konteinerio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)