Turnyras turėjo įvykti 2020-aisiais vasarą, tačiau dėl kilusios pandemijos buvo nukeltas į šiuos metus.

Planuojama, kad Senojo žemyno pirmenybės vyks šių metų birželio 11 – liepos 11 dienomis.

Turnyro organizatoriai paprašė čempionatą priimančius miestus iki balandžio 7 d. pateikti savo planus dėl gyvai rungtynes stebėsiančių sirgalių skaičiaus arenose.

Londonas, Glazgas, Dublinas, Amsterdamas, Kopenhaga, Sankt Peterburgas, Bilbao, Miunchenas, Budapeštas, Baku, Roma ir Bukareštas – šie miestai priims „Euro 2020“ dalyvius.

Galutinį sprendimą dėl EURO 2020 kovas rengiančių miestų UEFA ketina priimti balandžio 19 dieną, kaip skelbia BBC, visi jie turės užtikrinti sirgalių priėmimą. „BBC Sport“ įvertino čempionato šeimininkų planus ir pozicijas.

Londonas, Anglija


„Wembley“ stadione, kuris talpina 90 tūkst. žiūrovų, numatytas finalas (liepos 11 d.), o iš viso čia turėtų būti sužaisti 7 mačai: abu pusfinaliai, aštuntfinalio akistata ir trys Anglijos rinktinės dvikovos.

Didžiosios Britanijos vyriausybė pranešė, kad nuo gegužės vidurio bus leidžiama stadionuose priimti iki 10 000 žiūrovų, o nuo birželio 21 dienos neliks jokių apribojimų kalbant apie sirgalių skaičius stadionuose.

Anglijos futbolo asociacija (FA) UEFA teigė, kad bus pasiruošusi stadione priimti apie 20 tūkst. sirgalių grupių etapo rungtynėse bei daug daugiau žiūrovų – atkrintamosiose varžybose

Taip pat šalies futbolo asociacija pranešė esanti pasiruošusi priimti bet kokias kitas EURO 2020 kovas, jei jos negalėtų vykti kuriame kitame čempionato mieste.

"Wembley" stadionas

Glazgas, Škotija


Buvo kilę pagrįstų nuogąstavimų, kad nepatvirtinus ir nesulaukus konkrečių planų dėl sirgalių skaičiaus, Glazgas gali būti išbrauktas iš čempionato šeimininkų gretų.

Škotijos premjerė Nicola Sturgeon praėjusį mėnesį išreiškė viltį, kad Glazgo „Hampden Park“ stadionas šią vasarą priims EURO 2020 kovas.

Tik praėjusį trečiadienį Škotijos vyriausybė patvirtino 12 000 sirgalių priėmimą birželio mėnesio EURO 2020 kovose.

Tai – apie 25 proc. viso stadiono užimtumo (51 tūkst.), kuriame bus žaidžiami D grupės mačai tarp Škotijos, Čekijos ir Kroatijos rinktinių bei numatyta viena aštuntfinalio dvikova.

Dublinas, Airija


Vis labiau nerimaujama, kad Dublinas nebus pasiruošęs rengti EURO 2020 kovas: šios šalies futbolo asociacija pranešė organizatoriams, kad negali pateikti garantijų dėl minimalaus žiūrovų skaičiaus stadione.

Airijos futbolo federacija, remdamasi šalies vyriausybės nurodymu, teigė, kad „šis klausimas nuolat peržiūrimas“. Ji kiek anksčiau pripažino, kad Airija čempionato kovas rengs tik tuo atveju, jei sirgaliams bus leista gyvai stebėti rungtynes stadione.

Dubline numatytos 4 grupės rungtynės ir aštuntfinalio dvikova.

Amsterdamas, Nyderlandai


Šalies futbolo asociacija patvirtino, kad mažiausiai 12 000 sirgalių galės stebėti rungtynes.

Johano Cruyffo vardo arenoje, kurioje telpa 54 tūkst. žiūrovų, numatytos trejos grupės rungtynės ir vienas aštuntfinalio mačas.

„Atsižvelgiant į COVID-19 situaciją šalyje, yra tikimybė, kad į stadioną bus įleidžiama daugiau sirgalių“, – pranešė Nyderlandų futbolo asociacija.

Kopenhaga, Danija


Danija ketina į Kopenhagos 38 tūkst. vietų stadioną įleisti mažiausiai nuo 11 iki 12 tūkst. sirgalių.

Čia vyks trejos grupės etapo rungtynės ir aštuntfinalio dvikova.

„Mes žiūrėsime, jei situacija leis, gali būti, kad „Parken“ stadione rungtynes stebės daugiau žiūrovų“, – teigė Danijos kultūros ministras.

„Jei plis infekcija, gali tekti užsidaryti futbolo sirgaliams, sveikatos apsaugos atžvilgiu būtų nepateisinama leisti žiūrovus į rungtynes“, – pridūrė politikas.

Sankt Peterburgas, Rusija


Sankt Peterburgas EURO 2020 dalyvius priims 68 tūkst. vietų stadione, čia be trijų grupės rungtynių vyks ir ketvirtfinalis.

Rusijos organizacinio komiteto direktorius Aleksejus Sorokinas teigė, kad rungtynes bus galima stebėti „laikantis minimalių galimų saugumo apribojimų“.

„Mes jau dabar turime galimybę stadionų tribūnas užpildyti 50 proc. Dirbame norėdami pasveikinti futbolo sirgalius iš užsienio, valdžios institucijos tam neprieštarauja“, – kalbėjo A. Sorokinas.

Bilbao, Ispanija


Iš pradžių teigta, kad „San Mames“ stadionas bus pasirengęs priimti apie 13 tūkst. sirgalių (25 proc. stadiono talpos), jei tik koronaviruso lygis sumažės iki regioninių sveikatos apsaugos institucijų nustatytų rodiklių.

Tačiau Ispanijos futbolo federacija trečiadienį pranešime tvirtino, kad baskų numatytų sąlygų „neįmanoma įvykdyti“ laiku iki čempionato starto, todėl Bilbao negalės surengti rungtynių su žiūrovais.

Miunchenas, Vokietija


Po to, kai Vokietijoje šoktelėjo naujų COVID-19 atvejų skaičiai, kol kas Vokietijos futbolo sąjunga nenurodė konkretaus sirgalių skaičiaus, kurie galėtų rungtynes gyvai stebėti stadione.

„Allianz“ arena, kurioje šeimininkauja šalies čempionė „Bayern“, talpina 70 000 žiūrovų, čia turėtų vykti 3 grupės mačai ir ketvirtfinalis.

"Allianz" arena Miunchene

Budapeštas, Vengrija


68 tūkst. vietų „Puskas“ stadionas praėjusį rugsėjį priėmė 15 180 sirgalių per UEFA Supertaurės finalą tarp Miuncheno „Bayern“ ir „Sevilla“ ekipų.

Vengrija kol kas nepaskelbė planų, kaip ketina priimti EURO 2020 sirgalius trims grupės mačams bei aštuntfinalio kovai, tačiau jau kitą savaitę ketina paskelbti informaciją apie bilietų pardavimą.

„Norime, kad epidemiologinė situacija leistų kuo daugiau sirgalių stebėti rungtynes „Puskas“ arenoje, maksimaliai laikantis saugumo ir epidemiologinių taisyklių“, – teigė Vengrijos futbolo asociacijos atstovas.

Baku, Azerbaidžanas


Šios šalies futbolo asociacija Baku olimpinį stadioną, kuriame yra 69 tūkst. vietų, ketina užpildyti 50 proc.

Čia vyks trejos grupės rungtynės ir viena ketvirtfinalio akistata.

Nors „Formulės-1“ lenktynės Azerbaidžane birželio 4-6 dienomis vyks be žiūrovų, futbolo sirgaliams bus uždegta žalia šviesa, jei šie pasirūpins vizomis ir COVID-19 saugumo reikalavimais.

Azerbaidžane rungtyniaus Velsas, kuris čia sužais A grupės dvejas rungtynes su Šveicarija ir Turkija.

Baku olimpinis stadionas

Roma, Italija


EURO 2020 čempionatas turi startuoti birželio 11 dieną Romos olimpiniame stadione, kur susitiks Italija ir Turkija.

Pasak Italijos futbolo federacijos, vyriausybė „priims geriausius sprendimus“, kad sirgaliai galėtų gyvai stebėti trejas grupės rungtynes ir ketvirtfinalio kovą.

Tiesa, kol kas dar nenurodytas galimas maksimalus sirgalių skaičius stadione.

Bukareštas, Rumunija


Rumunijos vyriausybė planuoja įleisti 13 tūkst. žiūrovų į Bukarešto nacionalinį stadioną. 54 000 vietų arenoje bus sužaistos trejos grupės etapo rungtynės ir aštuntfinalis.

„Turime istorinę galimybę tapti didžiulio sporto renginio dalimi ir pademonstruoti, jog galime įvykdyti savo įsipareigojimus pagal aukščiausius organizacinius ir sveikatos apsaugos standartus“, – teigė šalies sporto ministras Eduardas Novakas.

EURO 2020 taurė ir talismanas Skillzy
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)