Klaipėdoje, H. Manto gatvėje ant šaligatvio pastatyto konteinerio nesaugojo nei policijos pareigūnai, nei probacijos tarnybos darbuotojai. Vieną segtuvų praeivis pamatė nukritusį. Nuo žemės pakėlęs dokumentus žmogus iš užrašo ant segtuvo suprato, kas jo rankose.

Konteineris užtvėrė didžiąją dalį šaligatvio, o jo niekas nesaugojo, nors išmestuose dokumentuose – vardai, pavardės, asmens kodai, gyvenama vieta“, – nurodė uostamiesčio gyventojas.

„Delfi“ pasidomėjus, kodėl taip atsainiai elgiasi Klaipėdos probacijos tarnybos darbuotojai, Kalėjimų departamento Komunikacijos skyriaus vadovė Irmina Frolova-Milašienė informavo, kad situacija tiriama.

„Darbuotojai paaiškino, kad įmonė, atvežusi konteinerį, negalėjo įvažiuoti į vidinį kiemą, todėl konteineris buvo paliktas iš gatvės pusės ant šaligatvio. Darbuotojai rankomis pernešė dvi tonas dokumentų, kurie bus sunaikinti. Kaip paaiškino darbuotojai, žmonės, nutaikę momentą, tyčia paėmė bylą, gal norėdami pakenkti. Aš perduodu tik darbuotojų paaiškinimą. Situacija tiriama, tuomet ir bus nuspręsta, ar pradėti vidinį patikrinimą. Už konteinerio priežiūrą yra atsakingi patys darbuotojai. Kol kas negaliu pasakyti, pagal kokį straipsnį gali būtų atliktas tyrimas ir kas gresia, jei konteineris buvo paliktas be priežiūros“, – nurodė I. Frolova-Milašienė.

Trečiadienį Klaipėdos probacijos tarnyboje buvo organizuotas išvežimas dokumentų, kurių jau nebereikia saugoti archyvuose. Kad dokumentas galėjo nukristi ant žemės, anot I. Frolovos-Milašienės, darbuotojai neigė ir tvirtino, esą kažkas tyčia norėjo pakenkti. Pilietiškas klaipėdietis apie radinį ir laisvai bet kam pasiekiamą konteinerį su dokumentais tuoj pat pranešė policijos pareigūnams, kurie iškart reagavo į pranešimą ir nuvyko į nurodytą vietą H. Manto gatvėje.

I. Frolovos-Milašienės teigimu, kilus sujudimui, darbuotojai jau nepaliko nė trumpam dokumentų be priežiūros.

Papildyta 15.58 val.: Kalėjimų departamentas praneša, kad ėmus aiškintis įvykio aplinkybes pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl galimai be priežiūros paliktų dokumentų.

„Lietuvos probacijos tarnyba pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl įvykio, kai šiandien Lietuvos probacijos tarnybos Klaipėdos regiono skyriuje buvo vežami naikinimui archyviniai dokumentai ir galimai konteineris su naikintinais dokumentais buvo paliktas prie tarnybos skyriaus pastato be priežiūros.Visi Lietuvos probacijos tarnybos turimi archyviniai dokumentai naikinami laikantis visų asmens duomenų apsaugos reikalavimų“, –teigiama išplatintame pranešime.

Pasak laikinai einančios Lietuvos probacijos direktoriaus pavaduotojos pareigas Gintarės Burokienės, tarnybinio patikrinimo metu bus aiškinamos dokumentų vežimo naikinimui aplinkybės ir nustačius galimus aplaidžius atsakingų darbuotojų veiksmus, bus nedelsiant reaguojama ir darbuotojų atsakomybė vertinama teisės aktų numatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)