Pasak interjero dizainerės, šiandienos poilsis ar iškyla sode nėra tik maisto grilyje gaminimas ar tinginiavimas kėdėje. Pasitelkus šiuolaikines interjero tendencijas ir platų baldų pasirinkimą, sodą galima pakeisti neatpažįstamai, sukuriant jame bohemišką atmosferą ir laisvės pojūtį. „Sodo ar kiemo papuošimas nereikalaus daug pastangų – užteks tinkamos erdvės ir tinkamų atributų kūrybiškumui išreikšti“, – pranešime spaudai sako A. Ilmere.

2021 metų tendencija – „hipių rojus“ sode

Įrenginėjant poilsio zoną, klasikinės sodo kėdės – visuomet puikus pasirinkimas, tačiau šiais metais rekomenduojama palepinti save kuo nors labiau ekstravagantišku. Norint, kad erdvės būtų daugiau, o nuotaika – šviesesnė, galima rinktis sėdmaišius ir gultus. Juos galima lengvai perkelti iš vienos sodo vietos į kitą ar net pasiimti su savimi į keliones. Erdvę papildyti galima skirtingais aukščiais ant grindų laisvai išdėstytomis antklodėmis, kilimėliais arba raštuotomis pagalvėlėmis – tai suteiks pakankamą kiekį sėdimųjų vietų ir sukurs spalvingą, gyvą atmosferą.

Tiems, kurių sode auga medžiai, A. Ilmere siūlo pasinaudoti proga ir šią erdvę paversti „hipių rojumi“ – ant medžių šakų pakabinti hamakus. Tai bus dar viena patogi alternatyva klasikinėms sodo kėdėms, leisianti atsipalaiduoti tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Boho stiliaus terasa

Boho stiliaus sąveika su geltona ir raudona spalvomis

Rinkinys, nuo kurio galima pradėti – skandinaviško stiliaus klasikiniai baldai, pinti bohemiški dirbiniai ir mediniai, aliumininiai ar medžiaginiai baldų komplektai. Jų derinys su raudona ir geltona spalvomis nepraslys pro akis. Pintus baldus dažniausiai renkasi žmonės, norintys suteikti erdvei jaukumo, o jeigu norisi spalvų, galima ją skoningai papildyti lauko dekoru, pavyzdžiui, lengvomis spalvotomis grandinėmis.

Pinti baldai suteikia lengvumo, jų būna įvairiausių atspalvių ir formų, tad sukuria lengvą ir raminančią atmosferą. Jei planuojate įsigyti baldus šeimai, paprasčiausias variantas – pasirinkti stalo ir keturių medinių kėdžių arba dviejų kėdžių ir sofos komplektą. Interjero dizainerė taip pat ragina nebijoti eksperimentuoti su skirtingais stiliais – kiekvienas gali juos derinti pagal savo individualius norus ir poreikius.

Netradicinė pikniko vieta

Jei norite susikurti patogią ir stilingą vietą iškylai ar laisvai popietei sode, jums nereikės daugybės išteklių ir pastangų – užteks išradingai pažvelgti į situaciją ir pasitelkti įvairius namų apyvokos daiktus. Įvairi tekstilė, pavyzdžiui, antklodės, pledai, skirtingų dydžių dekoratyvinės pagalvės, kėdžių pagalvėlės, čiužiniai ar pripučiami čiužiniai, tikrai bus naudingi dekoruojant erdvę boho stiliumi.

„Norėdami sukurti romantišką nuotaiką, galite panaudoti šviesias užuolaidas. Pakabinkite jas ant medžių ar krūmų šakų“, – siūlo A. Ilmere. Anot dizainerės, nereikėtų bijoti ir ryškių spalvų. Po atviru dangumi jos atrodys dekoratyviai ir suteiks laisvalaikio erdvei ryškumo.

Boho stiliaus terasa

Darbas iš namų sodo? Kodėl gi ne!

Net ir prasidėjus šiltajam sezonui, nuotolinis darbas nepraras aktualumo, tad pasinaudokite proga derinti darbą su malonumu ir porą valandų per dieną dirbkite iš sodo. Užteks bent kelių valandų, nes tikėtina, kad daugelis žmonių neturi tinkamų biuro baldų, o ilgas darbas prie virtuvės stalo ar kavos staliuko gali neigiamai atsiliepti sveikatai.

Jeigu svarstote, kokią darbo kėdę įsigyti ir jei tai leidžia kiemo bei sodo danga, rinkitės kėdę su reguliuojamu sėdynės aukščiu, atlošu, porankiais, juosmens atrama. Lygiai taip pat galima puikiai naudoti bet kurią jau turimą kėdę su atlošu ir uždėti ant jos minkštą dekoratyvinę pagalvę, išlaikant rekomenduojamą kėdės aukščio ir stalo santykį. Alternatyva pagalvei gali būti puri minkšta antklodė ar pledas, suteikiantis komforto jausmą darbo metu.

Kalbant apie stalą, svarbiausia jo savybė – patogumo, laisvumo pojūtis ir pakankamai erdvės keliams, kojoms ir šlaunims. Rinkdamiesi spalvas nebijokite paeksperimentuoti – raudonas arba geltonas stalas ne tik leis atsipalaiduoti, bet ir įneš daugiau pavasariškų spalvų.

Tiems, kurie iš namų dirba nuolatos, dizainerė rekomenduoja apgalvoti ilgalaikius sprendimus ir darbui įsigyti sulankstomus, lengvai transportuojamus baldus. Pavyzdžiui, sulankstomą kompiuterio stalą, kurį lengva naudoti bet kurioje aplinkoje – jis nėra brangus ir bus naudingas kasdieniame gyvenime net ir pasibaigus pandemijai.

Nors galvojant apie darbo vietos perkėlimą į lauką svarbiausi punktai yra stalas ir kėdės, atsižvelgiant į nepastovias lietuviško klimato sąlygas, taip pat verta apsvarstyti ir pavėsinės įrengimo galimybę. Ekspertė atkreipia dėmesį, kad įrengiant pavėsinę nereikia būti labai išrankiems, tačiau verta atsiminti vieną svarbų dalyką – ji turėtų derėti su baldais ir aksesuarais. Taip net ir labai paprasta pavėsinė atrodys elegantiškai. Tokia aplinka leis nusiteikti produktyviai darbo dienai ir taip pat tarnaus kaip jaukus laisvalaikio kampelis.

Boho stiliaus terasa

Šiltuoju metų laiku mus ilgiau lepina saulė, tačiau nereikėtų pamiršti ir apšvietimo vėlyviems vakarams, kai po dienos darbų norisi dar šiek tiek pabūti lauke. Pastaruoju metu vis daugiau žmonių pasuka ekologiško gyvenimo būdo keliu ir ieško žaliųjų alternatyvų. Todėl Anna Ilmere rekomenduoja lauke naudoti saulės šviesos energija įkraunamus šviestuvus, kurių montavimui nereikės jokių laidų, o įsigijimo ir įrengimo išlaidos – nedidelės. Šie šviestuvai ne tik padės sutaupyti, bet ir tinkamai apšvies visą kiemą – takus, lysves, sodo dekoracijas. Be to, jie yra atsparūs drėgmei, todėl gali būti naudojami ištisus metus, nepaisant besikeičiančių oro sąlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)