„Šiose apylinkėse naujų biuro ar juolab būsto patalpų per visą nepriklausomybės laikotarpį praktiškai nebuvo pasiūlyta. Patalpos „Mini lofai“ užpildo šią spragą ir suteikia galimybę už automobilio kainą įsigyti namus ar biurą strateginėje sostinės vietoje, iš kurios patogiai pasiekiamas ne tik centras, bet ir Trakai bei Grigiškės“, - teigia projekto vadovė Ilma Stasiulytė.

„Mini loftuose“ siūlomos nuo 10 iki 33,45 kv. m ploto patalpos gyvenimui arba darbui. Kiekviename lofte suplanuoti vandens, nuotekų ir elektros įvadai, sanitariniai mazgai voniai bei virtuvei, taip pat bus sudėti platūs aukšto energetinio efektyvumo langai. Pagal susitarimą yra galimybė praplėsti ir pritaikyti patalpų išplanavimą prie individualių poreikių. Naujakuriai atkreips dėmesį į bauhauzo architektūrinei mokyklai būdingą bendrą „Mini loftų“ stilistiką – minimalistinius fasadus, autentiškus koridorius ir laiptines. Pastato rekonstrukcija įgyvendinama siekiant išsaugoti autentiką bei užtikrinti maksimalų praktiškumą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vizualizacija

Pasak projekto autorių, „Mini loftai“ turėtų būti vienodai aktualūs tiek nebrangaus būsto gyvenimui ar investicijai ieškantiems gyventojams, tiek verslams, nenorintiems nutolti šalia įsikūrusių komercijos pramonės centrų. „Tai universalus sprendimas kūrybiškai mąstantiems žmonėms - ypač tiems, kurie netoliese dirba arba kuriems svarbus patogus susisiekimas pagrindinėmis transporto arterijomis – Pietiniu aplinkkeliu, magistrale Vilnius-Kaunas, Trakų plentu. Tuo pačiu norime įrodyti, kad ir nebrangios patalpos gali būti charakteringos, pulsuojančios laisve bei atliepiančios šiuolaikinio sostinės gyventojo polėkius“, - teikia I. Stasiulytė. Pašnekovės teigimu, ši mintis užkoduota ir vieno iš originaliausių sostinės gatvės meno kūrėjų Artur Širin kūryboje, kuri papuoš visą „Mini loftų“ sieną.

Užbaigti „Mini loftus“ planuojama šių metų gruodžio mėnesį. Projektą įgyvendina „Concept lofts“ grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją