„Nei apdovanojimai, nei čia iš viso nėra, ką lyginti su „MAMA“, – sakė Biržų ligoninės direktoriaus pavaduotoja Vitalija Jukonienė.

„Kas čia per tragedija?“ – klausimą kėlė gydytoja Banguolė Kvedaravičienė.

Iš tiesų, jokios tragedijos Biržų ligoninėje nėra. Atvirkščiai – žinomas medikas šventė 80–ąjį jubiliejų.

„Kodėl jūs tai vadinate švente? Tai jubiliejus visiems yra, ir gimtadienis ir viską. Bet jūs skaitote, kad mes tikrai turėjome nekreipti dėmesio?“ – kalbėjo V. Jukonienė.

Dėl dėmesio žmogui niekas nesiginčija, bet kilo įtarimų, ar ligoninėje per karantiną galima sveikinimų ceremonija rūsio salėje.

„Nu kaip jums atrodo, jeigu žmogus 52 metus atidirbo ligoninėje, ar ne? 52 metus atidavė Biržams“, – dėstė B. Kvedaravičienė.

Medikai tiksliai negali pasakyti, kiek buvo kolegų rūsyje, bet tikina, kad sveikinimai buvo trumpi ir greiti, per pietų pertrauką su vieno kąsnio sumuštiniais ir pašaliniais žmonėmis.

„Jeigu yra darbiniai reikalai. Tai kaip kitaip mes susitiksime ir aptarsime juos?“, – žurnalistams sakė Biržų ligoninės direktorius Petras Bimba.

Ligoninės vadovas primena, kad į ligoninę per karantiną gali patekti tik personalas arba sergantys asmenys. Du savivaldybės darbuotojai nei vienai, nei kitai kategorijai nepriklausė. Bet į jubiliejų pakliuvo.

Sukaktuvininko LNK nepavyko pakalbinti.

„Daktaro darbo laikas yra pasibaigęs. Kita vertus, jis nepageidavo“, – apie jubiliejų atšventusio mediko bendravimą su žurnalistais sakė P. Bimba.

Ligoninės direktorius aiškino, jog nemato karantino pažeidimų. Medikai – paskiepyti ar persirgę, buvo su kaukėmis ir saugojosi.

O kur atviresni jubiliejuje dalyvavę savivaldybės atstovai. Tačiau skiriasi versijos, kiek gimtadienio minėjime buvo dalyvių. Viena dalyvė sakė, kad daugiau nei 10, kitas – kad tikrai daugiau, nei 20 dalyvių.

Bet abu pripažįsta likę giliai nustebinti.

„Tikėjausi kelių žmonių. Ir tikrai pamačius sutrikau. Bet jau buvome atvykę, dar tokio garbingo žmogaus, pasiryžome sveikinti“, – kalbėjo jubiliejaus minėjime dalyvavusi Biržų vicemerė Audronė Garšvaitė.

Dar labiau dviprasmiškoje situacijoje atsidūrė pats Biržų ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Kęstutis Knizikevičius.

„Aš ir dabar matau pažeidimą, nebūtinas net pašalinis žmogus. Ir tas buvo išsakyta, kiek žinau, meras yra parašęs įstaigos vadovui, prašydamas paaiškinti situaciją. Ir toliau bus sprendžiama, ką toliau daryti“, – sakė K. Knizikevičius.

Operacijų vadovas neatmeta, kad už karantino pažeidimus gali kliūti ir jam.

„Šiuo metu informacijos, kad būtų konkrečiai padarytas pažeidimas neturime. Tačiau šią informaciją pasitikslinsime. Ir jeigu nustatysime, kad tikrai buvo pažeidimai, imsimės atitinkamų priemonių“, – teigė Biržų policijos vadovas Deividas Valtaris.

Nors medikai nepripažino pažeidę karantino, bet savo steigėjai savivaldybei lyg ir tai padarė.

„Daugiau švenčių turi nebebūti“, – LNK sakė Biržų vicemerė A. Garšvaitė.