Tokie takai dingsta iš pažintinio takų žemėlapio, tačiau prisiminimuose jie lieka. Nuo šiol panaikinti, apleisti ar dėl kitokių priežasčių tapę nebelankytinais pažintiniai takai ras vietą šioje skiltyje. Pažintinių takų žemėlapyje jų nebebus, kad nuvažiavus į vietą nebūtų nemalonių siurprizų.

Pažintinis takas „Prie Kumpono“

2007 metais Kupiškio miškų urėdija Subačiaus miške įrengė pažintinį taką „Prie Kumpono“. Palei Kumpono upelį, o po to mišku, jis driekėsi 1,2 kilometro ir buvo linijinis maršrutas, todėl tuo pačiu taku reikėjo grįžti ir atgal. Su laukine gamta supažindinantis pažintinis takas 2018 metais buvo panaikintas.
Pažintinis takas „Prie Kumpono“ aplankytas 2017 metais sausio mėnesį.

Dumsių miško pažintinis takas „Kopa“

Dumsių miško prieglobstyje – tai vienintelis pažintinis takas Jonavos rajone, vedantis iki žemyninės kopos. Dėl to jis dar vadintas „Kopa“. Deja, bet apie šį 2 kilometrų ilgio pažintinį taką galima kalbėti jau tik būtuoju laiku. Kurį laiką tarnavusi rekreacijos tikslais ši vietovė atiteko Lietuvos kariuomenei ir čia įrengtas karinis poligonas. Visai smagus buvo pažintinis takas, todėl šiek tiek gaila šią lankytiną vietą išimti iš pažintinių takų žemėlapio. Pažintinis takas „Dumsių miško prieglobstyje“ aplankytas 2017 metų gruodžio mėnesį.

Žingių miško pažintinis takas

Asvejos ežero pakrantėje ošiančiame Žingių miške buvo įrengtas 1,5 kilometro ilgio pažintinis takas. Privačioje teritorijoje takas įrengtas 2007 metais, o jame pastatyti stendai apie gamtą. Daugiau nei po dešimtmečio savininko sprendimu pažintinis takas panaikintas. Žingių miško pažintinis takas aplankytas 2016 metų spalio mėnesį.