Po nerezultatyvaus pirmojo ketvirčio šeimininkai svečiams iš Barselonos savo sąlygas diktuoti ėmėsi antrajame kėlinuke. Jam įpusėjus Alexo Renfroe vedami „San Pablo“ pelnė aštuonis taškus be atsako ir privertė Šarą prašyti minutės pertraukėlės jo auklėtiniams atsiliekant 17:25.

Pasitarimo metu savo komandą atsibusti raginęs Jasikevičius energingesnio „Barcos“ žaidimo turėjo palaukti. Po pertraukėlės Burgoso ekipa pasididino savo pranašumą iki 11 taškų, tačiau atkarpą rezultatu 15:2 laimėję katalonai trumpam persvėrė rezultatą savo naudai, o į ilgąją pertrauką komandos išėjo rezultatui esant lygiam – 32:32.

Jasikevičiaus pastangos pažadinti savo auklėtinius kovai suveikė trečiajame ketvirtyje. Vien šioje susitikimo atkarpoje visus tris mestus tritaškius pataikęs ir 14 taškų pelnęs snaiperis Kyle'as Kuričius bei 8 taškus pridėjęs Nikola Mirotičius dviese pranoko visą Burgoso komandos trečiojo kėlinuko taškų kraitį (20).


Net 6 iš 7 dvitaškių, 4 iš 6 tritaškių bei visus 11 baudos metimų trečiame ketvirtyje pataikiusi „Barca“ paskutiniąją dešimtį žaidimo minučių išlaikė varžovus saugiu atstumu nuo savęs ir įsirašė 25-ą sezono pergalę ACB lygoje.

Nepaisant to, jog susitikimo pabaiga įtampos nekėlė, pergalę jau užsitikrinusių svečių strategas iš Lietuvos rungtynes buvo priverstas pabaigti stebėti rūbinėje. Likus kiek daugiau nei trims minutėms iki finalinės sirenos Šaras buvo nubaustas antra technine pražanga.

Katalonijos klubui vietiniame fronte tai buvo jau devynioliktoji pergalė per pastarąsias 20 rungtynių. Nuo lapkričio pradžios šią stulbinančią seriją pradėję Jasikevičiaus auklėtiniai vienintelį pralaimėjimą patyrė gruodžio 1-ą vykusiose rungtynėse su „Valencia“, nusileisdami varžovams rezultatu 90:100.

„San Pablo Burgos“: Alexas Renfroe 13, Dejanas Kravičius 12, Thadas McFaddenas, Jasielis Rivero ir Omaras Cookas (7 rez. perd.) po 9 taškus.

„Barcelona“: Kyle'as Kuričius 24 (3/3 dvit., 3/4 trit., 9/10 baud.), Nikola Mirotičius 21 (4/5 dvit., 4/5 trit.), Corey Higginsas 10, Pierre'as Oriola ir Nickas Calathesas (12 rez. perd.) po 9 taškus.

Po triumfo katalonai dar labiau priartėjo prie pirmoje turnyro lentelės vietoje žengiančio Madrido „Real“ (26-1). Ispanijos klubinio sporto milžinai balandžio 11-ą stos į tarpusavio mūšį, potencialiai nulemsiantį reguliariojo sezono nugalėtojų vardo likimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)