Praėjusią savaitę Vilniaus GGAI pareigūnai, vykdydami mėgėjų žvejybos kontrolę, sulaikė tamsiu paros metu Neries upėje nuo Buivydžių tilto (Vilniaus r. sav.) draudžiamu užkabinamuoju būdu (kai žuvis sugaunama kabliuku už bet kurios kūno dalies, išskyrus galvą) žvejojančius du asmenis.

Už žvejybą draudžiamu užkabinamuoju būdu ir žvejybą Neries upėje tamsiu paros metu šiems asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų, privalomas nusižengimo padarymo įrankių – 2 meškerių konfiskavimas. Taip pat pažeidėjai privalės atlyginti 26,85 eurų žalą gamtai už draudžiamu paros metu ir būdu sugautas žuvis.

Dar vienas asmuo, kabliavęs tamsiu paros metu Neries upėje, Vilniaus mieste, neteisėtu būdu buvo pagavęs 2 šapalus.

Už žvejybą draudžiamu užkabinamuoju būdu ir žvejybą Neries upėje tamsiu paros metu jam taip pat gresia bauda nuo 120 eurų iki 300 eurų ir yra privalomas nusižengimo padarymo įrankio –meškerės konfiskavimas. Be to, pažeidėjas privalės atlyginti 200 eurų žalą gamtai.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. vyksta akcija „Lydeka 2021“.
Taip pat dėl prasidedančio salačių neršto nuo kovo 20 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti Neries upėje nuo saulės laidos iki patekėjimo (pagal kalendoriuje nurodytą laiką).

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)