Nuo 2017-ųjų „Barcelona“ marškinėlius vilkėjęs prancūzas neužsitarnavo praėjusią vasarą katalonų treneriu tapusio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimo ir galiausiai skandalingai paliko komandą.

Kūčių išvakarėse po Eurolygos rungtynių Stambule (Turkija) Th. Heurtelis buvo neįleistas į ekipos lėktuvą ir paliktas oro uoste nepaisant pasaulį kaustančios pandemijos.

Taip „Barcelona“ keršijo už gynėjo saviveiklą rinkoje. Ispanijos klubas buvo sutaręs su Stambulo „Fenerbahče“ išmainyti jį į Š. Jasikevičiui jau pažįstamą kitą prancūzą Leo Westermanną, tuo metu pats Th. Heurtelis derėjosi su principiniu katalonų konkurentu Madrido „Real“.

Netrukus po skandalo „Barcelona“ atsisakė krepšininko, kuris vasarį prisijungė prie Vilerbano ASVEL ir toliau rungtyniauja savo tėvynės čempionate.

Dabar duodamas interviu „RMC Sport“, Th. Heurtelis pažadėjo po sezono pateikti savo įvykių versiją.

„Kol kas dėl teisinių priežasčių aš negaliu apie tai kalbėti. Tačiau mano problemos prasidėjo ne dėl to, jog į komandą atvyko Nickas Calathesas ar kuris kitas žaidėjas.

Visa bėda buvo tai, kad aš apskritai nebuvau matomas šiame kolektyve nei klubo, nei trenerio. Man atrodo, kad jie nuo pat pradžių manęs nenorėjo. Galbūt dėl ekonominių priežasčių klubas negalėjo iškart paprasčiausiai mane atleisti. Todėl viską sutvarkė tokiu būdu, kuris man visiškai nepatiko“, – komentavo Th. Heurtelis.

Veikiausiai dėl silpnesnių sugebėjimų gynyboje jo vaidmuo atėjus Š. Jasikevičiui ryškiai sumenko.

Pirmoje sezono dalyje Eurolygoje Th. Heurtelis sužaidė 12 rungtynių, kurių metu aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 min. ir rinkdavo po 2,9 taško, 2,4 rezultatyvaus perdavimo bei 1,8 klaidos.

ACB lygoje tituluotas krepšininkas žaidė šiek tiek daugiau, bet vis tiek anaiptol ne tiek, kiek geriausiais laikais. Gynėjo statistika siekė 5,9 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo, 1,6 atkovoto kamuolio ir 1,8 klaidos.

Atstovauti ASVEL Eurolygoje Th. Heurtelis nebegali, o Prancūzijos čempionate spėjo sužaisti keturis mačus ir fiksavo kur kas solidesnius vidurkius: 16,5 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei 3 klaidas.

Jis taip pat atstovavo savo šalies rinktinei paskutiniame Europos čempionato atrankos „lange“. Su nacionaline komanda Th. Heurtelis 2013-aisiais tapo žemyno čempionu, o po metų iškovojo planetos pirmenybių bronzą. Abu kartus paskutinėse rungtynėse prancūzai įveikė lietuvius.

2016 metais atstovaudamas Stambulo „Anadolu Efes“ Th. Heurtelis buvo pirmas rezultatyvių perdavimų kategorijoje visoje Eurolygoje. 2018 ir 2019 metais su „Barcelona“ jis dukart iš eilės laimėjo Ispanijos Karaliaus taurę ir abusyk buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)