Emocijos

Italai vyrai verkia įvairiausiais atvejais – kai pralaimi „Inter“, kai juos palieka mergina, serga mama ar filme rodo graudžią sceną. Jie ūmūs, greitai įsiplieskia. Taip pat pavydūs, prieraišūs, greitai įsižeidžia, bet greitai ir atsileidžia. Parašo daug nuoširdžių, emocionalių žinučių.

Širdyje

Italas gali paskutiniais žodžiais plūsti Italiją, vis tik giliai širdyje kiekvienas italas – savo šalies patriotas, rašo tinklalapis marieclaire.ru. Bella Italia ir viskas, kas su ja susiję, – kultūra, klimatas, tradicijos, – yra tikroji jų meilė.

Galvoje

„Gal nusileisti į kavinę išgerti kapučino? O gal geriau suvalgyti ir makaronų – juk beveik pietų metas. Kelintą su draugais šiandien važiuosime valgyti vakarienės? Aštuntą ar devintą? Reikia nepamiršti užsakyti staliuką. Madonna Santa! Koks seksas buvo prieš savaitę. Atrodo, įsimylėjau! Reikia parašyti jai žinutę. Tik įdomu, ar ji patiks mano mamai?"

Kelnėse

Lovoje italai ištvermingi, švelnūs, kantrūs, tik labai daug kalba (daugumos balso tembras malonus, taigi prie jų erotiško plepėjimo galima greitai įprasti). Daugelis iki pat senatvės išlieka puikiais meilužiais.

Malonumai

Drabužiai, sodininkystė, maistas, futbolas, moterys, kiek rečiau – kinas. Dar rečiau – kelionės. Daugelis italų, jei ir keliauja, tai tik savo šalyje ir vyksta visada į tą pačią vietą. Įprastai italai nesportiški, bet nelinkę tukti, išskyrus picą sugalvojusius neapoliečius. O užvis labiausiai italams patinka kalbėti. Jie be galo plepūs, gali valandų valandas aptarinėti viską – santykius, politiką, futbolą, moteris, o dažniausiai – maistą.

Šeima

Vis mažiau vyrų iš Apeninų pusiasalio veda savo mergina į bažnyčią ar apskritai jas veda, vis tik šeimos vertybės išlieka italų visuomenės šerdimi. Nepaisant stereotipų, toli gražu ne visi italai yra mamyčių sūneliai, bet visą gyvenimą išlieka prisirišę prie tėvų šeimos. Dėl sekmadienio pietų su tėvais jie nedvejodami atšauks svarbų susitikimą ar netgi pasimatymą. Jeigu italas nori supažindinti jus su savo šeima, vadinasi, jo ketinimai rimti.

Vyriška draugystė

Tai šventa. Visoje Italijoje restoranuose sėdi nedidelės vyrų kompanijos ir taip karštai kažką aptarinėja, lyg būtų įsimylėję. Jie – ne gėjai, tiesiog Italijoje laiko praleidimas restoranuose su bičiuliais – populiari pramoga. Daugelis italų ir eina į parduotuves, vyksta atostogų griežtai su vyrišku kolektyvu.

Drabužiai

Italų vyrų religija – elegancija. Jie mėgsta puoštis ir nė kiek šito nesigėdija.

Kaklaskarės. Italai be galo mėgsta aksesuarus. Šalikai, kaklaskarės – atskira jų silpnybė, daugelis turi ištisas kolekcijas šių aksesuarų.

Kelnės. Vasarą – baltos, ištisus metus – raudonų plytų spalvos. Italai mėgsta spalvas – jų netrikdo tai, kad atrodo lyg šviesoforai.

Kojinės. Paprašykite kilstelėti kelnių klešnę ir pamatysite kojines iki pusės blauzdų, greičiausiai iki pusės blauzdų. Mokasinus jie avi basomis, o trumpas kojines mūvi tik prie sportinių batų.

Apavas. Batų italai turi po kelias dešimtis porų – kiekvienam gyvenimo atvejui ir įvairiam galimam orui. Mėgsta italų gamintojus, turi šiltų jausmų britų klasikai.

Trumpikės. Dauguma mūvi apgludusias trumpikes su neilgomis klešnėmis, jas keičia kelis kartus per dieną, nes dažnai maudosi po dušu – du, tris kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)