Dubajus. Pilnas pasakiškų istorijų, apipintas legendomis miestas, kuriame gyvena karaliai ir jų karališkos šeimos, klesti ypatinga architektūra ir džiugina nuostabus oras. Daugeliui šiaurės Europoje gyvenančių žmonių tai daugiau egzotiška šalis, kurioje norisi patirti malonių įspudžių ir pasakiškai praleisti atostogas.

Aš iš karto prisipažinsiu, Dubajuje dar man neteko būti, nors ir turėjau po jį su drauge keliauti 2020 pavasarinių atostogų, bet dėl karantino buvo atšauti skrydžiai. O gal tai ir likimas, sakysit. Bet Dubajus pasirodė man iš kitos pusės ir, jei galėčiau taip pavadinti, pats pas mane atėjo. Kaip tai nutiko? Ogi virtualiai.

Kam apsiriboti siena

Visi žino pasimatymų platformą „Tinder“ – ten mes ir susipažinom. Aš jau pakankamai ilgai buvau viena ir jau buvau pailsėjusi nuo dėmesio ir pasimatymų, atėjo laikas, kai supratau ko noriu. Esu pakankamai atviras žmogus ir bendrauju socialinėje erdvėje su įvairių tautybių žmonėmis, aš savęs neapribojau mūsų Lietuvos siena.

Irina meilę rado karantino metu.

Kita priežastis – pakankamai gerai žinau Lietuvos vyrų mentalitetą ir, tiesą sakant, sąmoningai išmečiau lietuvius bei postsovietinių šalių vyrus. Jei kalbėtume apie kitą Europos dalį – žiūrėjau į ją atsargiai, nes tikrai didelė arba daug didesnė dalis vyrų ten man atrodo neatsakingi, per daug myli savo laisvę ir yra per daug chaotiški.

Tikriausiai todėl man labiau imponavo vyrai iš Pietų šalių, jie dar nėra labai sugadinti šių dienų „laisve“ viskam, jie turi stiprias šeimos tradicijas, yra atsakingesni ir stipresni – taip, būtent, stipresni emociškai. Padariau tokią išvadą tikrai ne iš kavos tirčių būrimo. Man jau ne 20 metų, o porą žingsnių iki 40-ies ir esu laiminga, kad stažuotės į mano gyvenimą atnešė daug gražių pažinčių su daugelio kultūrų atstovais.

Aš esu logiškai mąstantis žmogus ir iš pliusų bei minusų susidariau savo vaizdą, kurį norėjau matyti. O vaizdui susidaryti naudinga pasidomėti psichologija, ypač, kaip galvoja moteris ir kaip galvoja vyras. Pasirodo, tai yra labai paprasta. Vyras ir moterys turime savo instrukcijas.

„Instrukcija“ – taip šeimos psichologų ir santykių ekpertų vadinama schema, raktažodžiai, kaip susikalbėti ir suprasti kitą lytį.

Su užsieniečiais bendravimas malonesnis?

Santykių psichologija jau seniai domiuosi ir tai man ypač padeda bendravime darbo reikalais, suprasti, kaip galvoja kiti, suprasti, kaip susikalbėti su vyrais. Turėjau norų sąrašą: daugiau jokių draugysčių kaip vaikinas-mergina, norėjau santykių įteisinimo. Tai man po ilgalaikės draugystės (daugiau kaip 6 metų) tapo labai svarbiu klausimu. Ir kiti buitiški norai, kurių kiekviena turime bent 20 punktų sąrašiuką ir reiktų jį prailginti į 50-100, nesidrovėkim.

„Tinder“ iš pradžių atrodė kaip žaidimas: atsisiunti programėlę, apibrėži amžių, regioną... Tuomet plačiau apsibrėži, vyksta kažkokie trumpi susirašinėjimai. Ir tie, kaip man atrodė, amžini klausimai: iš kur tu ir kiek tau metų... Aš į tokius visada reaguodavau labai agresyviai, nes informacija visa supildyta, tai sakyčiau kandidatui, bent užmesk akį, su kokia „žuvele“ turi reikalą.

Aš į visus kandidatus žiūrėjau rimtai. Bet kas 3-4 pasiūlymai buv tokie kaip pasimatymai už atlygį ar tiesūs prisipažinimai: turiu žmoną, noriu meilužės... Lietuviška kasdienybė. Mane tai dar labiau įtikino išplėsti paiešką. Man patiko daugumos užsieniečių, gyvenančių Lietuvoje, bendravimas. Jis gyvesnis ir, sakyčiau, kitaip malonus.

Išplėsta paieška davė daugiau galimybių. Rinkausi ne tik pagal pomėgius, bet įdomius laikinus pašnekovus. Kai priėjau ribą – pasibaigė galimybės... Pradėjau spausti visiems iš eilės širdeles ir sulaugiau begalės žinučių. Tai jau atrodė panašu į darbą.

Irina meilę rado karantino metu.

Vėl perfiltravau profilius, mėginau analizuoti bendravimą. Ir keletas vyrų kvietė persikelti į pokalbius kitas platformas. Kai kurie po kelių dienų parodė savo „vyrišką“ charakterį ir vyrikus norus, bet tai – normalu, tik jei to nenorime matyti, reikia paprašyti to nedaryti – labai paprasta. Vyrai gi ne gyvuliai, jie supranta ir mūsų jausmus, o jei mes išsakome savo norus konkrečiai, jie mato mumyse daugiau. Ne tik pašnekovą, bet ir artimą žmogų. Žinoma yra atvejų, kad jie nesupranta – sprendimas paprastas, ištrini ir sakai – kitas!

Jis Dubajuje, aš – Kėdainiuose

Aš galvoju, kad tam jau buvo tinkamas metas ir laikas – ištrint „Tinder“. Po trečios susirašinėjimų platformoje dienos su kandidatais ir su mano darbar jau mylimu žmogumi, aš jam pasakiau, aš radau, ko ieškojau. Pasakiau, kad man daugiau programėlės nebereikia, aš ją trinu. Paklausiau, o jis? Bet kuriuo atveju, jeigu vienas kitam netiksim, visada galėsim ten sugrįžti, – pagalvojau.

Taip mūsų kelionė ir prasidėjo. Jis buvo Dubajuje, aš – Kėdainiuose... Karantino metu kūrėme santykių griaučius. Tuomet atsirado pasitikėjimas, pagarba, meilė. Viliuosi, jau kitą mėnesį mes realiai susitiksime ir susituoksime mano svajonėse matytoje šiltoje ir egzotinėje šalyje. Ir tai – ne Dubajus...

Būtinai pasidalinsiu paskutinėmis naujienomis ir su jumis. Esu tikra, kad tokia informacija kaip dokumentai, rekalingi santuokai įteisinti užsienio šalyje, pravers. Taip pat rekomendacijos dėl planavimo, vestuvių planuotojų ir fotografų pasirinkimas, ir galimai reikalinga kita informacija, kurią per tiek laiko sukaupiau, pravers.

Mielos moterys, merginos, visi vyrai pasaulyje turi vienodą „instrukciją“. Jei jums pavyks į ją įsigilinti, susikursite sau savąjį – idealiai jums tinkamą vyrą-superherojų. Ne veltui įvairiose tradicijose santykiai iki vestuvių yra neleidžiami. Ne dėl fizinių malonumų, o dėl to, kad padarytume teisingą sprendimą, kad pažintume vienas kitą ir suprastume vienas kito blogasias savybes. Tik jas pažinę mes suprasime, ar galime su jomis susigyventi visam gyvenimui, kitu atveju – kitas!

Čia aktualu turėtų būti toms, kurios siekia rimtų santykių, siekia sukurti šeimą, bendrą buitį ir susieti gyvenimą su vyru. Kitoms merginoms linkiu džiaugtis gyvenimu, o kai ateis laikas kurti šeimos židinį – nepamirškite „instrukcijos“, nes ji veikia nepriekaištingai!

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Mano meilė užsieniečiui“. Savo istoriją siųskite adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašę „Mano meilė užsieniečiui“, ir laimėkite ypatingos prabangos prizą.

Populiariausio pasakojimo autorius galės mėgautis nakvyne ir pusryčiais dviem – erdviuose „Radisson Blu Hotel Lietuva“ apartamentuose su puikiu vaizdu į Vilniaus senamiestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)