Sveikinimo kalboje prezidentas teigė, kad abiejose ginčo pusėse patyčių ir paniekos apraiškų yra per daug.

„Pandemija mus išvargino. Nepasitenkinimas braunasi į kiekvienus namus. Karštai svarstomi opūs žmogaus teisių ir visuomenės bendrystės klausimai. Labai gerai, kad tai vyksta, blogai – kaip tai vyksta. Šiandien paniekos ir patyčių apraiškų yra abiejose ginčo pusėse ir jų tik daugėja.“, – sakė G. Nausėda.

„Sustokime ir apsidairykime, juk nebėra jokių barikadų aplink. Kodėl statome barikadas savo širdyse ir mintyse? Ne to mus moko nesena praeitis, ne to mes turime siekti. Juk vis dar esame Kovo 11-osios Lietuva, stiprių kantrių ir atsakingų žmonių šalis“, – teigė šalies vadovas.

Jis Kovo 11-ąją vadino Lietuvos šaknimis, į kurias atsirėmę, pradėjome kurti laisvą gyvenimą bei akcentavo per daugiau nei tris dešimtmečius padarytą progresą.

„Šiandien matuodami bendromis jėgomis nueitą kelią, galime geriau įvertinti, kur esame ir kas mūsų laukia. Anksčiau svajojome grįžti į Vakarus – šiandien esame klestinčių, demokratinių Vakarų dalis“, – teigė šalies vadovas.

„Anksčiau ieškojome sąjungininkų ir saugumo garantų – šiandien patys kuriame NATO sėkmę. Anksčiau jautėmės įkalinti – šiandien patys sprendžiame savo likimą“, – pabrėžė jis.

Lietuva ketvirtadienį mini 31-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines, tačiau dėl epidemiologinės situacijos atsisakyta dalies tradicinių oficialių renginių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)