Berlyno žemės teismas naujienų agentūrai DPA trečiadienį nurodė, kad nuosprendis 66 metų vyrui buvo paskelbtas praėjusią savaitę.

Federaliniai prokurorai yra sakę, kad įtariamasis, Vokietijos pilietis Aminas K., turintis šaknų Egipte, šnipinėjimo veiklą pradėjo 2010 metų liepą, vadovaudamasis Egipto ambasados Berlyne nurodymais.

Pasak prokurorų, jis naudodamasis savo darbu spaudos tarnybos lankytojų aptarnavimo padalinyje perdavė informacijos Egipto Generalinei žvalgybos tarnybai (GIS). Jis buvo apkaltintas tuo, kad rengė ataskaitas apie Vokietijos vidaus ir užsienio politiką, susijusią su Egiptu, taip pat ir naudodamasis spaudos tarnyboje jam prieinamais tyrimo įrankiais.

Mainais įtariamasis tikėjosi, kad su jo šeima Egipte valdžia elgsis ypatingai. Pasak prokurorų, jo prižiūrėtojas padėjo jo motinai įgyti teisę į pensiją Egipte, be to, įtariamasis kartais būdavo pakviečiamas į priėmimus ambasadoje.

Jo atvejis visuomenės dėmesį patraukė liepos mėnesį, kai buvo paminėtas Vokietijos vidaus žvalgybos agentūros metinėje ataskaitoje.

Tuo metu vyriausybė sakė, kad lankytojų aptarnavimo padalinyje dirbantys žmonės neturi galimybių pasiekti kitas spaudos tarnybos duomenų bazes, taip pat ir tas, kuriose saugoma informacija apie reporterių akreditacijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)