„Manau, kad šie klausimai turėtų Seimo darbotvarkę pasiekti balandžio mėnesį. Dabar yra kaip tik peržiūrimi (alkoholio – ELTA) draudimai, išskiriant mažiausiai veiksmingus ir tuos, kurie tik imitavo kovą su alkoholizmu, kuris išlieka pakankamai rimta problema“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė ji.

V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad peržiūrint alkoholio įstatymus ypatingas dėmesys bus kreipiamas į nuostatas, kurios yra gana lengvai apeinamos ar neadekvačios.

„Matyt, ne taip reikia su juo kovoti, ne plėšant žurnalus, neskambant pasaulyje kaip šalis, kuri visiškai neadekvačiomis priemonėmis imasi šios kovos. Ir akivaizdu, kad reklamos draudimas, kurį lengvai galima apeiti visą miestą apklijavus nealkoholinių gėrimų reklama mažomis raidėmis parašius šį žodį, nėra veiksmingas ar logiškas būdas kovoti su šia rimta bėda“, – akcentavo ji.

„Manau, kad peržiūrėję draudimų paketą išskirsime tuos, kurie neveikia, kurie yra prieštaraujantys sveikam protui ir pakeisime juos“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)