Aleksandras Pogrebnojus

– Matome, kad Jūsų naujausioje maudymosi kostiumėlių kolekcijoje dominuoja lietuviški motyvai, kas yra labai džiugu. Tačiau yra ir tekstūrų su monetomis, ir kaukolėmis. Kokia bendra idėja ir tematika juos jungia? Kokią žinią per savo kolekciją skleidžiate?

– Kadangi nesu koks nors monstriškas koncernas, o kuklus Lietuvos dizaineris, tai negaliu ir nenoriu daryti didžiulės kolekcijos. Pavyko nedidelė, bet įvairi. Aišku, šią kolekciją galima būtų plėsti ir plėsti, bet kartais geriau pasakyti sau „stop“ ir apsiriboti nedideliu, bet pakankamai įvairiu pasirinkimu.

Kolekcija pradėta kurti pirmojo karantino metu. Aš tiesiog dariau tai, kas man gražu ir ką mano pažįstamos ir artimos moterys nešiotų, bet turiu vilties, kad ji patiks nepažįstamoms ir labai tolimoms.

Pagaminau pirmus pavyzdžius ir staigiai išsiunčiau į Balį, kur mano draugas fotografas tuo metu dirbo. Tik Moniką praeitą vasarą Liepojoje pats su telefonu nufotografavau, manau, irgi neblogai išėjo. Bet, aišku, Monika tokia graži, kad ją galima būtų ir su lygintuvu puikiai nupaveiksluoti.

Aleksandro Pogrebnojaus 2021 metų maudymosi kostiumėlių kolekcija

– Kokie audiniai naudojami siuvant maudymus – lietuviški ar užsienio gamintojų?

– Viskas pagaminta fabrike Lietuvoje, kuris dirba tik su žymiausiais pasauliniais prekiniais ženklais. Labai ačiū jiems, kad mane įsileido, o už kokybę – aš galva atsakau.

– Kokioms moterims šie maudymukai skirti?

– Kolekcija skirta visiems, kas turi skonį, sveiką humoro jausmą ir mėgsta atrodyti išskirtinai, kolekcija išleista labai limituotu tiražu. Perspėju, jeigu šią vasarą Nidoje sutiksiu kokią merginą su kito dizainerio kostiumėliu, bus visiškai aišku, kad aukščiau minėtų trijų pliusų ji neturi.

Aleksandro Pogrebnojaus 2021 metų maudymosi kostiumėlių kolekcija

– Kur bus galima įsigyti maudymukų? Internete ar ir fizinėse parduotuvėse?

– Kolekciją jau šią minutę galima įsigyti tiesiai iš manęs (mane labai lengva pasiekti FB). Kažkiek maudymukų turiu jau pagamintų, nors dažniausiai viską, ką kuriu, darau tik pagal užsakymus. Mes visi skirtingi, o ir man labai patinka kontaktuoti su klientais asmeniškai, tuomet aš visada jaučiu esamą pulsą ir mano mylimų klientų poreikius ir norus.

O fizinėse parduotuvėse bus tada, kada jos užsakys, bet tai dar rūke.

– Kokia Jūsų sukurto maudymosi kostiumėlio kaina?

– Maudymuko kaina – 140 eurų.

– Maudymosi kostiumėliai atrodo ir stilingi, ir patogūs, bet kolekcijoje nematome bikini. Kodėl? Gal šiais metais moterys bus kiek santūresnės?

– Ant bikini nelabai kur turiu pasireikšti su savo marginimu ir dizainu, ploto ten mažai, labiau mėgstu žemynus, o ne salas ar pusiasalius. Jau ir be manęs bikinius milijonai dizainerių kuria. O merginai, kuri nori visiškos laisvės – nereikia jokių bikini, nudistų pliažą visada gali drąsiai aplankyti.

Aleksandro Pogrebnojaus 2021 metų maudymosi kostiumėlių kolekcija

– Ar neplanuojate, kad šie maudymukai su lietuviškais motyvais galėtų papuošti ir mūsų šalies vandens sporto profesionalias plaukikes?

– Jeigu mano aprangas praeitose olimpinėse žaidynėse vilkėjo mūsų sportininkai, tai kas be ko ir plaukikės galėtų taip pasipuošusios dėl medalių kovoti. O kol kas šie maudymosi kostiumėliai puikiai tiks gerinti savo asmeninius rekordus baseine, jūroje ar aplinkinių dėmesio mažytėse olimpinėse žaidynėse.

Fotografas: Paulius Stefanovčius
Modeliai: Monika, Vika ir Denisa
Baltame maudymosi kostiumėlyje panaudotas Vytis iš vitražo, jo autorius: dailininkas Nerijus Baublys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)