Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis laidoje Delfi diena sako, kad skelbiam skaičiai apie atvejų statistiką yra neteisingi, tačiau su tarnybomis Vilniuje jam esą nepavyko susisiekti.

„Pirmiausia, mes ne apie priemones kalbame, noriu pasakyti, kad mes esame baisiai nusiminę. Šiandien kalbėjau su NVSC atstovais, medikais – visi nustebę, kodėl mes pakliuvome, tiesiog ydinga praktika. (…) Aš šiandien bandžiau susijungti su vidaus reikalų ministre, kuri vakar per televiziją tris ar keturis kartus kalbėjo, kokia baisi pas mus situacija. Bandžiau su SAM kalbėtis, bet mums nepasiekiamos Vilniaus tarnybos, niekas mums net neatskambino. Tai yra neteisingi skaičiai, net nežinau, kaip žmonėms paaiškinti.

Verslas susirūpinęs, medikai taip pat susirūpinę, nežinau, kaip tie skaičiai atsiranda, kaip jie paimami, bet mes darome viską. Yra nustatyti reikalavimai, kurių mes visi besąlygiškai, ir aš asmeniškai, stengiamės laikytis ir to paties reikalaujame iš kitų žmonių, tarnybų. Aš vakar ir šiandien analizavau skaičius ir galiu išvardyti daug savivaldybių, kur situacija daug blogesnė. Kodėl mes papuolėme į tą juodą zoną – tai baisus reiškinys, nes yra apribotas judėjimas. Kalbėjau su policijos pareigūnais, klausiau, ar mums nebus įmanoma įvažiuoti į Panevėžį, nes ten kita spalva, ar mums jau reikia mūrytis kinų siena, kad galėtume gyventi saugiai. Mus įvardijo juodąja zona visai neadekvačiai“, – laidoje piktinosi meras.

Nusivylė centrine valdžia

Anot Panevėžio rajono mero, paskutinių dienų situacija privertė visiškai nusivilti centrine valdžia.

„Šiaip su ŽŪM man teko bendrauti ir pavyko, bet su kitomis, sunku. Šiandien mane labai nustebino, kad tokiu kritiniu metu, kai savivadybė paskelbta juodąja, nei vienas, nei ministrė Bilotaitė, kuri keturis kartus dejavo, kaip blogai, neatsiliepė, tai aš esu neviltyje centrinės valdžios atžvilgiu.“

Kalvarijos meras Vincas Plikaitis taip pat stebisi tokiais skaičiavimais ir nesupranta, kodėl Kalvarija atsidūrė juodajame sąraše.

„Man taip pat yra nesuprantama. Mes visada džiaugėmės, kad Kalvariją kažkaip apeina tas koronaviruso sąrašas ir visą laiką buvome vieni pirmųjų, tačiau šiandien pagal kažkokius sąrašus mes atsidūrėme juodajame sąraše. Jeigu taip pasižiūrėjus, per paskutines dienas, tai vieną dieną du, kitą dieną trys, trečią penki, tai jeigu paėmė iš vienos dienos skaičius, tai žmonės pagal tam tikrą formulę padaugino ir gavome, kad mes viršijome penkis šimtus gyventojų. Tai yra negerai, šiandien, jeigu visas sąlygas tenkins, kaip „juodajame sąraše“, mes dar ilgai nematysime prašviesėjimo“, – kalbėjo pašnekovas.

Kaip pabrėžia pašnekovas, skiepijimas vyksta gana vangiai, nes sulaukiama mažai vakcinų.

„Šiandien kalbėjausi su gydytojais ir jų klausiau, kiek galėtų paskiepyti, tai jie sakė, kad kiek duotų vakcinų, tiek skiepytų. O dabar savaitei gauname tik 102 vakcinas“, – kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)