Nors tikruoju nacionalinės komandos gelbėtoju tapo lemiamą danų metimą blokavęs Mantas Kalnietis, geriausią krepšinį savo karjeroje žaidžiantis V. Kariniauskas taip pat buvo vienas ryškiausių šviesulių.

27-erių metų 199 cm ūgio gynėjas per du mačus su čekais ir danais sumetė 25 taškus, išdalino 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Toks solidus V. Kariniausko pasirodymas atsakingu metu gerokai pakėlė jo akcijas kalbant apie artėjančią vasarą ir laukiantį olimpinės atrankos turnyrą, o gal ir pačią Tokijo olimpiadą.

Ji, beje, Vaidui nebūtų pirmoji: būdamas vos 22-ejų jis gynė Lietuvos garbę Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kai sulaukė Jono Kazlausko kvietimo traumą patyrus Edgarui Ulanovui.

Tuomet V. Kariniauskas atliko įspūdingą šuolį – iš antrosios Graikijos lygos į galutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką. Panašiam stryktelėjimui sezoną Kėdainių „Nevėžyje“ pradėjęs, o vėliau į Utenos „Juventus“ persikėlęs gynėjas pasiruošęs ir dabar.

Tiesa, jis teigia, kad tiek pats, tiek kiti krepšininkai, kovodami Europos čempionato atrankoje, nemąstė apie tai, kad gali būti ir taip, jog ne jie, o visai kiti žaidėjai bus pasitelkti finaliniame etape ar toje pačioje olimpiadoje.

„Manau, kad tai visiškai netrukdė. Visi atvažiavome su tikslu nugalėti čekus ir danus, o ne galvoti kažką apie vasarą. Juk net nežinai, ar iš viso tada galėsi žaisti tą krepšinį ir ar tave kas nors kvies. Tiesiog norėjome laimėti ir patekti į tą čempionatą, ką ir padarėme, nors, kaip patys matėte, nebuvo lengva“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo V. Kariniauskas.

Paklaustas, ar pasiryžęs nukonkuruoti kažką iš žalgiriečių – Roką Jokubaitį ar Luką Lekavičių, nes abejonių dėl Manto Kalniečio žaidimo rinktinėje praktiškai nėra, Vaidas nedaugžodžiavo ir išliko diplomatiškas.

„Svarbiausia, kad rinktinėje žaistų visi geriausi. O kas bus tie geriausi, pamatysime vasaros stovykloje. Jeigu aš ar kas kitas nepateksime, tai nereikš, kad esame prastesni už kažką. Tiesiog treneris atsirinks ir pasiims tuos, kurie jam labiausiai tiks ir bus reikalingi dvylikos žaidėjų rotacijoje“, – teigė jis.

Įdomu, kad šiemet V. Kariniauskas kartą jau įrodė savo viršų prieš žaliai-baltus, kai būtent jo taiklus tritaškis per Nigelio Hayeso rankas nukalė „Juventus“ pergalę prieš „Žalgirį“.

Vaidas pakomentavo ir D. Maskoliūno debiutą prie rinktinės vairo bei jam tekusį kritikos pliūpsnį.

„Kritiką į paskutinį langą atnešė prieš tai patirti pralaimėjimai. Visi supranta, kad Lietuva negali prieiti iki lemiamų rungtynių su Danija. Man asmeniškai viskas tiko ir patiko dirbti su treneriu. Matyti, kad jis tikrai turi nemažai patirties, pats yra žaidęs rinktinėje ir žino, kokia čia atsakomybė būna“, – tikino jis.

Visas pokalbis ir laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)