Kauniečiams nepavyko „dvigubos“ Eurolygos savaitės namuose paversti dviguba pergale – antrosiose rungtynėse pranašesni buvo Milano „Olimpia“ krepšininkai, laimėję 69:64.

Svečiai pirmavo visą mačą, tačiau įvykių jame netrūko.

Tris kėlinius komandos keitėsi spurtais tai atitoldamos, tai vėl priartėdamos, kol lemiamame ketvirtyje galiausiai stojo į artimą kovą.

„Olimpia“ joje liko apdaužyta kiek mažiau.

„Žinojome, kokios svarbos tai rungtynės, todėl gaila. Bet žinojome ir tai, koks stiprus šis varžovas. Nieko, rungtynių dar liko, stengsimės atsigriebti ir įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį“, – sakė Lukas Lekavičius.

Antroje susitikimo pusėje savo reaktyvinį variklį užkūręs gynėjas surinko 11 taškų ir 3 rezultatyvius perdavimus bei buvo vienas pagrindinių stūmoklių, išjudinusių šeimininkų puolimą.

Bet apskritai tiek viena, tiek kita komanda liko toli nuo sau būdingų vidurkių.

„Kiekvieną kartą stengiuosi žaisti agresyviai. Visada turiu tokį tikslą, toks mano darbas. Nesvarbu, ar varžovai keičiasi dengiamaisiais, ar turi aukštą žaidėją, kurį galima atakuoti.

Milaniečių gynyba šiandien nebuvo niekuo ypatinga: jie keitėsi dengiamaisiais, kaip visada tai daro. Tik šįkart gal buvo agresyvesni, nutraukdavo mūsų derinius. Bet nieko naujo. Mes patys gynėmės tikrai solidžiai, manau, problemos buvo puolime. Aišku, mums trūksta Artūro Milaknio tritaškių“, – traumuoto komandos draugo pasigedo L. Lekavičius.

Marius Grigonis, kuris pelnė 17 taškų ir vėl buvo rezultatyviausias savo komandoje, apgailestavo, jog ne sykį „Žalgiris“ prametė atakuodamas iš padėčių, kurioms tikrai nereikalinga snaiperiška A. Milaknio rankelė.

„Gynyba buvo tikrai nebloga, varžovai daug sunkių metimų įmetė. Bet geri žaidėjai tokius pataiko, todėl reikia priversti juos mesti dar sunkesnius.

O mes patys nepataikėme net iš po krepšio, kažkur neatsitvėrėme, daug visko buvo. Daugiau pamokų nei ko nors gero iš šių rungtynių galima pasiimti“, – graužėsi gynėjas.

Ir paklaustas, ar šią savaitę pagerėjęs komandos žaidimas įkvepia nepasiduoti lenktynėse dėl vietos geriausių aštuonete, M. Grigonis purtė galvą.

„Nemanau, kad buvome išsikvėpę. Nežinau, ar mums dar reikia kažkokio įkvėpimo. Žinome situaciją, žinome, ko čia susirinkome, kiek žmonių mus palaiko.

Pralaimėjome svarbias rungtynes. Bet reikia žiūrėti toliau ir nenukabinti nosies. Kol yra likę rungtynių, tol bandysime kabintis“, – žadėjo „Žalgirio“ lyderis.

"Žalgiris" - "Armani". Rungtynių statistika

Šeimininkai penktadienį rungtyniavo be traumuotų A. Milaknio ir Patricio Garino, svečiams iš Milano trūko susižeidusių Malcolmo Delaney ir buvusio žalgiriečio Zacho LeDay, neregistruotas liko Andrea Cinciarini.

Pirmojo rato mačą praėjusį lapkritį Italijoje Ettore Messinos auklėtiniai laimėjo 98:92.

Rugsėjį ekipų keliai dar buvo susikryžiavę priešsezoniniame turnyre Kaune, tuomet „Olimpia“ pasiekė lengvą pergalę 88:70.

Per visą istoriją komandos oficialiose varžybose tarpusavyje buvo susitikusios 17 kartų, kauniečiai laimėjo 9 dvikovas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Turkiją ir galynėsis su Stambulo „Anadolu Efes“, o milaniečiai svečiuosis Maskvos CSKA (Rusija) tvirtovėje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)