Pasirodymą Europos čempionato pusfinalyje pratęs 400 m bėgusios Modesta Morauskaitė bei Agnė Šerkšnienė, tuo tarpu Jogailė Petrokaitė užėmė devintą vietą – patekti į finalą nepadėjo ir geriausias rezultatas jos karjeroje.

400 m atrankos varžybose ypač nustebino M.Morauskaitė: lietuvė distanciją įveikė per 52,52 sek. bei net 0,53 sek. pagerino savo asmeninį rekordą. Bėgikė tarp 39 dalyvių užfiksavo septintą rezultatą.

„Esu tikrai be proto laiminga, abu tikslai įvykdyti – ir pusfinalis, ir asmeninis rekordas. Žinojau, kad neturiu tos prabangos bėgti laisvai vien dėl pozicijos, nes mano bėgime bėgo titulą ginanti šveicarė Lea Sprunger, stipri airė, italė. Žinojau, kad reikia bėgti nuo pat pradžių ir kovoti iki galo, – komentavo M. Morauskaitė. – Tikrai tikėjausi panašaus rezultato, nes treniruotėse sekėsi be galo gerai. Paskutinėse treniruotėse ir kojos nešė, ir svoris nukrito. Žinojau, kad esu pasiruošusi tikrai aukštam rezultatui.“

Pirma penktame atrankos bėgime finišavo greičiausiai tarp visų dalyvių bėgusi airė Phil Healy (52,00 sek.), o iškart už jos – L. Sprunger (52,25 sek.). Jos iškovojo tiesioginius kelialapius į pusfinalį, tuo tarp M.Morauskaitei teko laukti likusių bėgimų rezultatų.

„Kai pamačiau, su kuo bėgsiu atrankoje, planas buvo bėgti už dviejų stipriausių merginų. Tą ir padariau, bet galvojau, kad iš galo bėgusi mergina mane šiek tiek blokuos ar bandys pirma įbėgti (į bendrą taką – aut. past.). Taktiškai viskas pavyko puikiai“, – džiaugėsi M. Morauskaitė.

Paskutiniame, septintame, atrankos bėgime dalyvavusi A. Šerkšnienė į pusfinalį pateko tiesioginiu būdu, finišavusi antra. Jos rezultatas – 53,00 sek.

„Planas buvo patekti į sekantį etapą, džiaugiuosi. Viskas pavyko, planavau vesti šitą bėgimą. Žinoma, niekada nežinai, galbūt išlįs kita dalyvė po 200 m, bet taip neįvyko. Po to bėgau savo tempu, nepajutau chaoso, susistumdymo. Pusfinalyje bus stipresnės dalyvės, ten gali būti visko, – sakė A. Šerkšnienė. – Nesekiau, kaip prieš tai dalyvės subėgo, nežinojau laikų ir kaupiausi savo bėgimui. Norėjau gauti didžiąją Q, jog nereiktų laukti rezultato.“

Penktadienį vakare vyksiančiame pusfinalyje dalyvaus 18 bėgikių. Į finalą žengs šešios – pirmą-antrą vietą kiekviename iš trijų bėgimų užėmusios lengvaatletės.

Jogailė Petrokaitė / Foto: D. Umbrasas/LRT

Moterų šuolių į tolį varžybose puikiai pasirodė J. Petrokaitė. Normatyvo dalyvauti čempionate neįvykdžiusi, bet vardinio kvietimo sulaukusi lietuvė dukart gerino asmeninį rekordą. Pirmu bandymu ji nušoko 6,50 cm, antru – 6,36 m, trečiu – 6,53 m. Paskutinį kelialapį į finalą nugvelbė baltarusė Nastasija Mirončik-Ivanova, nušokusi vos dviem centimetrais toliau.

„Ir džiaugsmas, ir apmaudas. Būtų didelis džiaugsmas, jei būčiau papuolusi į finalą, bet išvis džiaugiuosi patekusi į Europos čempionatą, kad turėjau galimybę čia varžytis. Lengvo liūdesio yra, bet labiau džiaugiuosi, – komentavo J. Petrokaitė. – Gaila, kad Španovič negalėjau pamatyti, bet šias paneles žinau vos ne kaip savo penkis pirštus kaip šuolininkes. Tikrai garbė varžytis su jomis tame lygyje.“

Sėkmingai varžybas pradėjusi Lietuvos lengvaatletė kurį laiką net pirmavo atrankoje. Viltys patekti į finalą dužo tik įpusėjus lemiamiems šuoliams, kada mūsiškę aplenkė Vokietijos lengvosios atletikos žvaigždė Malaika Mihambo.

„Norėjau šiandien šokti apie 6,60 m. Žiūrint kaip šokinėja panelės, galvojau, kad reikės truputį daugiau nei 6,50 m. Didelių stebuklų nebuvo, tikėjausi finalo, bet nepavyko“, – šyptelėjo J. Petrokaitė.

Primename, kad pirmą čempionato dieną kvalifikacijos barjerą įveikė šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas – finale jis varžysis sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)