Priklausomybę patiriantiems asmenims visame pasaulyje besitęsianti pandemija galėjo tik dar labiau apsunkinti jos gydymąsi. Specializuotą pagalbą gauti tapo sudėtingiau, o Anoniminių alkoholikų (AA) organizacijoje aktyviai veikiantis Algis tikino, jog virtualūs susitikimai vis tiek nėra tokie efektyvūs, kaip problemų sprendimas gyvo pokalbio metu.

Pradėjo vartoti anksti

Pasakodamas savo istoriją 57-erių metų Algis pabrėžė, kad užaugo darnioje ir alkoholio nevartojančioje šeimoje. Mokykloje jis irgi neturėjo problemų, buvo klasės pirmūnas, tačiau pripažįsta, kad alkoholio vartojimas įvairių progų metu visada buvo toleruojamas.

„Turbūt buvo kita priežastis, kodėl pradėjau vartoti, ir dabar manau, kad aš jau nuo paauglystės nebemokėjau normaliai gerti. Esu jau tos „prarastos“ kartos žmogus, mokiausi sovietinėje mokykloje, buvau pirmūnas. Tačiau rūkyti pradėjau jau ketvirtoje klasėje ir šį įprotį turėjau apie 40 metų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)