P. Gasolis į Katalonijos sostinę atvyko privačiu lėktuvu. Praėjusią savaitę jis su „Barca“ pasirašė sutartį iki šio sezono pabaigos.

Dar šią savaitę puolėjo laukia medicininė patikra, o kitą savaitę jis oficialiai bus pristatytas žiniasklaidai ir visuomenei.

„Esu laimingas, kad grįžau namo ir esu sujaudintas šios galimybės šiuo mano karjeros ir gyvenimo momentu, – kalbėjo P. Gasolis. – Esu laimingas, kad mano žmona ir dukra yra kartu su manimi. Esame visi kartu, vieningi – jaučiu palaikymą. Nelengva šiais laikais persikelti per vandenyną ir esant pandemijai įveikti tokią kelionę. Nekantrauju pradėti žaisti. Viską darysime žingsnis po žingsnio, neskubėdami, tačiau be pertraukų. Pradėsime jau ketvirtadienį“.

P. Gasolis užaugo „Barcelona“ klubo jaunimo sistemoje ir, po debiuto pagrindinėje komandoje, tapo vienu iš labiausiai dominuojančių žaidėjų pasaulyje.

2001 metais jis kartu su „Barca“ laimėjo „Copa de Rey“ titulą ir tapo turnyro MVP. 2000-2001 metų Eurolygos sezoną jis sužaidė 6 rungtynes, o vėliau 18 sezonų praleido NBA lygoje, kur iškovojo du čempiono titulus.

Su Ispanijos nacionaline ekipa jis iškovojo 11 medalių pasaulio, Europos čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse.

Po pėdos traumos P. Gasolis negalėjo žaisti beveik 2 metus.

Krepšininkas mėgins susigrąžinti gerą sportinę formą ir pakovoti su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ dėl šio sezono Eurolygos trofėjaus.

„Ketvirtadienį pradėsime nuo medicininių testų. Pažiūrėsime, kokios esu būklės po metų be kamuolio. Noriu tikslių rezultatų, kad žinočiau, kokį darbą turiu nuveikti, kokių treniruočių imtis, – kalbėjo „Barcelona“ naujokas. – Žinoma, nuo 2001 metų, kai palikau komandą, nuolat sekiau jos rezultatus. Dabar komanda žaidžia puikiai ir yra tikrai labai gera. Be kalbų. Ji yra pirma Eurolygoje ir antra Ispanijos lygoje. Turime galimybę laimėti du titulus. Būsiu patenkintas, jei galėsiu dar pagerinti komandą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)