Į tokią akciją dešimtys dalyvių susirinko visos Lietuvos didžiuosiuose miestuose.

Nemažai protestuojančių susirinko ir Vilniuje, netoli Seimo rūmų esančios Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prieigose.

Akcijos dalyviai reikalauja panaikinti „neadekvačius karantino suvaržymus“ tiek vairavimo mokykloms, tiek valstybės įmonei „Regitra“. Jie pabrėžė, kad leidžiama veikti grožio salonams ir kirpykloms, kur neišvengiama socialinio kontakto, o vairavimo mokyklos ir egzaminuotojai
ne tik naudoja pertvaras savo automobiliuose, bet ir turi galimybę po kiekvieno mokinio ar egzaminuojamojo dezinfekuoti automobilius, juos išvėdinti.

„Be galo daug žmonių negali laikyti egzaminų ir įsidarbinti dėl to, kad neturi teisės vairuoti. Kiti eilės egzaminui laukia net pusę metų“, – tikino viena iš protesto organizatorių Neringa Pekarskaja, prisipažinusi, kad yra ir pati niekaip negali įgyti pažymėjimo bei teisės vairuoti.

„Regitra“ kiek anksčiau yra teigusi, kad kai tik bus suteikta galimybė, galės imtis vairavimo egzaminų vykdymo.

„Regitra“ yra pasiruošusi atnaujinti praktikos egzaminų veiklą, tad tikimės, kad situacija šalyje pagerės ir greitu metu tai galėsime padaryti. Primename, kad visuose egzaminų automobiliuose yra įrengtos specialios pertvaros, atskiriančios klientą nuo egzaminuotojo. Jos buvo įrengtos dar pirmojo karantino metu“, – „Delfi“ sakė valstybės įmonės „Regitra“ Komunikacijos skyriaus specialistė Emilija Bardauskienė.

Leido vairavimo mokymą

Kaip rašė BNS, Vyriausybė trečiadienį nusprendė leisti praktinį vairavimo mokymą.

Nuo kovo 10 dienos leista teikti transporto priemonių vairavimo mokymo ir egzaminavimo paslaugas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė posėdyje sakė, jog šias paslaugas teikiančios įstaigos yra pasiruošusios saugiai teikti vairavimo mokymo paslaugas.

„Pasiruošimas yra ir saugus šių veiksmų vykdymas bus užtikrintas“, – sakė A. Bilotaitė.

Tiek ji, tiek premjerė Ingrida Šimonytė taip pat kėlė klausimą dėl privalomo testavimo dėl koronaviruso pradedantiems veiklą. Pasak premjerės, dėl to galėtų būti sprendžiama ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)