Ingredientai

Česnakas 4 skiltelės
Arbatinio dydžio imbieras 1 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Sezamo sėklos 2 šaukšteliai
Šviežios vištienos filė 500 g
Ananasai 0.5 vnt.
Mangai 0.5 vnt.
Padažas „Hoisin“ 5 šaukštai
Padažas „Sweet Asia“ 5 šaukštai
Mėtos ir bazilikai saujos
Ypač tyras alyvuogių aliejus 8 šaukštai
Aliejus (kepti)
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Nulupkite česnako skilteles, imbierą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sutarkuokite imbierą. Pusę česnakų atidėkite.

2. Įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės. Įberkite sezamų sėklų, druskos, juodųjų pipirų ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską išmaišykite.

3. Supjaustykite vištieną gabaliukais, kokius norėsite matyti ant iešmelių. Ir dėkite į česnakų ir imbierų marinatą, viską išmaišykite. Palaikykite apie 20–25 minutes.

4. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių). Suberkite su likusiais česnakais.

5. Nupjaukite ananaso žievę ir supjaustykite jį vidutiniais gabaliukais, be vidurinės šerdies.

6. Nulupkite mangą ir supjaustykite panašiais gabaliukais kaip ir ananasą.

7. Pasiflorą perpjaukite pusiau ir išskobę dėkite į padažą „Sweet Asia“ pagardinkite sezamų sėklomis, o į padažą „Hoisin“ įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės, įspauskite šlakelį citrinos ir apelsino sulčių.

8. Mėtas ir bazilikus dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite (tai galite padaryti ir peiliu).

9. Suverkite ingredientus ant iešmelių. Galite maišyti ir verti vištieną su vaisiais arba pasirinkti dėti tik vištieną, arba tik vaisius.

10. Kuskusą lengvai pakepinkite puode, tada užpilkite 250 ml vandens, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos. Kai pradės virti uždenkite dangčiu, nuimkite nuo ugnies ir palikite 4–5 minutėms išbrinkti.

11. Į keptuvę pilkite aliejų ir apkepinkite pomidorus su česnakais. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Kai pomidorai pradės lengvai tižti, suberkite juos į puodą kartu su mėtomis ir bazilikais.

12. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, gerai įkaitinkite ir dėkite vėrinukus. Apkepkite iš visų pusių, vėrinukai bus iškepę, kai nesimatys rausvos spalvos. Išėmus vėrinukus aptepkite paruoštais padažais.

13. Išvirusį kuskusą sumaišykite su pomidorais, mėtomis ir bazilikais.

14. Patiekite vėrinukus su kuskusu, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Vištieną vėrinukuose galite keisti jautiena arba žuvimi.
  • Kad bambuko iešmeliai kepant nedegtų, juos prieš veriant reikėtų palaikyti šaltame vandenyje.
  • Jei mėgstate svogūną, jis taip pat labai tiktų verti kartu su vištiena.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai