Faktas/mitas: Per dažnas apsilankymas pas kosmetologą kenkia odai.

Paaiškinimas: Žinant savo odos tipą, turint teisingus odos priežiūros įpročius ir naudojant tinkamą kosmetiką, net ir be reguliarios specialisto pagalbos tikrai įmanoma džiaugtis gražia ir sveika oda. Tačiau turint probleminę odą, nežinant jos tipo ir būklės (kuri nuolat kinta ir namuose tai įvertinti sudėtinga), keičiantis sezonams, patiriant stresą, kosmetologo įžvalgos ir patarimai yra labai svarbūs ar net būtini.

Galima turėti daugybę (neretai viena kitai prieštaraujančių) kosmetikos priemonių ir netgi žinių, tačiau be medicininės įrangos ir preparatų, priemonių, skirtų būtent profesionaliam darbui atlikti, kokybiškai pasirūpinti oda kartais, deja, neįmanoma. Be to, specialistas atpažįsta ne tik estetines odos problemas, bet ir patologinius procesus, kurie esamuoju metu nesukelia jokių įtarimų, tačiau ilgainiui gali turėti labai rimtų pasekmių.

Rezultatas: Vizitas pas dermatologą ar kosmetologą galėtų būti prilyginamas vizitui pas odontologą. Visi puikiai žino, jog tinkamai neprižiūrint dantų vėliau juos sutvarkyti reikia kur kas daugiau pastangų, laiko ir finansų. Lygiai taip pat ir su oda – jeigu ją apleisime, vėliau odos grožiui ir sveikatai atstatyti reikės vis daugiau pastangų ar net chirurgijos.

Epidermį sudaro keli nuolat atsinaujinančių ląstelių sluoksniai. Giliausiame epidermio sluoksnyje gaminamos naujos ląstelės, stumiančios jau susiformavusias ląsteles į odos paviršių. Maždaug per mėnesį (28 dienas) naujosios ląstelės pasiekia išorinį raginį epidermio sluoksnį ir oda atsinaujina. Tam, kad šis procesas vyktų sklandžiai ir neprailgtų (maždaug nuo 30 metų ir vyresniame amžiuje odos ląstelės vis rečiau atsinaujina), o oda galėtų efektyviai pasisavinti naudinguosius kosmetikos ingredientus, rekomenduojama pas specialistus apsilankyti kartą per mėnesį. Tai rekomendacija idealiai veido odos priežiūros rutinai.

Veido oda, pilingas, rūgštis

Reguliarūs apsilankymai taip pat rekomenduojami dėl nuolat kintančios odos būklės. Galima žinoti savo odos tipą, tačiau neįvertinti jos būklės. Specialistas greičiausiai pastebi odos būklės pakitimus ir randa geriausius, efektyviausius būdus iškilusiai problemai, kurių mūsų akis tiesiog nepastebi, spręsti.

Sprendžiant tam tikras specifines odos problemas, pavyzdžiui, gydant aknę, rekomenduojami dažnesni vizitai. Neretai tai būna ne kasmėnesiniai, o kassavaitiniai apsilankymai pas specialistą iki tol, kol odos būklė pagerėja (maždaug 2–3 mėn.).

Neturint jokių nusiskundimų, kas mėnesį lankytis pas kosmetologą tikrai nėra būtina. Pakanka naudoti tinkamai parinktas kosmetikos priemones ir atvykti pas specialistus keičiantis sezonams, kas ketvirtį, po atostogų ar kitų gyvenimo pokyčių, pavyzdžiui, nėštumo ir gimdymo.

Jeigu apsilankyti pas specialistą net ir kas ketvirtį galimybės nėra, rekomenduojama tai padaryti bent jau kartą per metus. Dermatologas ar kosmetologas tiksliai įvertins odos būklę ir parinks tinkamiausias priemones naudoti namuose – taip būsite tikri, kad odai nepakenksite ir ji ilgiau išliks sveika bei jaunatviška.

O ar gali būti per daug? Ar vizitai pas kosmetologę, grožio procedūros gali būti per dažnos? Tikrai taip.

Per dažnos, blogai parinktos, neapgalvotos grožio procedūros veido odos būklę gali rimtai sugadinti. Dažnai lankytis pas kosmetologą galima, tačiau būtina susidaryti aiškų procedūrų planą ir procedūras tarpusavyje derinti, maišyti. Nedarykite kas savaitę vien rūgštinių procedūrų, nepadauginkite odos valymo, kad neišsausėtų oda. Jeigu pas kosmetologą norite lankytis dažniau, rinkitės skirtingas grožio procedūras. Pavyzdžiui, vieną savaitę atlikite veido masažą, kitą – veido valymą, trečią – drėkinamąją procedūrą ir pan.

Pastaba: Reguliariai besilankant pas specialistus greičiau išsprendžiamos įvairios odos problemos (dehidratacija, pigmentinės dėmės, jautrumas ir pan.) bei slopinamas lėtinių odos ligų (rožinės, aknės ar kt.) paūmėjimas. Veido oda ilgiau išlieka švari, skaisti ir spindinti. Palaikant gerą odos tonusą ir didesnį dėmesį skiriant prevencijai, pristabdomas odos senėjimo procesas ir atitolinamos estetinės medicinos procedūros, plastinės operacijos.

Agnė Černičenko.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)