JK gyvenančios lietuvės teigimu, parašyti ją paskatino šiuo metu sunkiai suprantamas Lietuvos ambasados šioje valstybėje darbas. Ji pasakojo, kad šiuo metu gyvena Anglijoje ir vaikui baigia galioti pasas ir kurį laiką dėl karantino ambasada nesuteikė galimybės, jog būtų padarytas naujas.

„Kantrybė jau išseko, per karantiną jie nedirbo, buvo paskelbta, kad darbą atnaujina nuo vasario 22 d. Būtent tą dieną nuo pat ryto puoliau ieškoti rezervacijos paso keitimui. Tai ką jūs sau manote, jau vasario 22 d. ryte nebuvo nei vieno appointmento trims savaitėms į priekį, nei vienai dienai, nei vienai valandai.

Kovo 1 d. pasirodė rezervacija dar savaitei, bet gi ir vėl tas pats, vietų su žiburiu nerasi nuo pat ryto! Nesuprantu, čia visi susėda iš pat ryto ir iššluoja tuos vizitus? Jie gal juokauja? Šiaip vos tik išmeta registraciją naujoms dienoms, iškart jos būna pažymėtos raudonai, kas reiškia, kad vietų nėra. Susisiekus el. paštu, pasiūlė kreiptis į pasų centrus Londone arba Edinburge.“

Tačiau moteris sakė, kad bandė tą daryti, bet minėtų pasų centrų prisiregistravimo sistema, neslėpė pasipiktinimo ji, „išvis kažkoks cirkas“.

„Susivedi duomenis, neva registruojiesi, paskui reik prisijungti ir nuolat išmeta, ar kad slaptažodis blogas, ar el. paštas, ar esą blogai surinktas saugumo žodelis, nors suvedu viską gerai, nes jau vedžiau kokį 1000-taji kartą. Kažkokius cirkus jie ten daro!

Tai kokiu būdu reik pasikeisti svarbiausia žmogaus dokumentą, pasą? Pačiai jį nupiešti? Juk dabar toks metas, kad „Brexit“, statusų gavimas, nors šiaip spjaučiau į viską, važiuočiau į Lietuvą ir pasidaryčiau tą pasą, tačiau situacija aiški, pandemija ir išvykimas negalimas.“

Taip pat nurodė, kad telefonais išvis neįmanoma prisiskambinti, mat įtaria, jog telefono ragelis nukeltas.

„Kai rašai el. laišką, tai dar atsako, bet kas iš to, pateikia savo šabloniškus atsakymus ir tiek žinių. Ir šiaip čia sena problema yra su tais priėmimais ir tikrai ne man vienai. Žmonėms nesuteikia būtiniausių paslaugų, o tos jų registracijos sistemos – komedija!“

Pasas

Ambasadai problema žinoma

„Delfi“ kreipėsi į Jungtines Karalystės ambasados atstovus ir Konsulinio skyriaus darbuotojai paaiškino, kodėl dabar susidarė tokia svečioje šalyje gyvenantiems lietuviams nepalanki padėtis.

„Pagerėjus COVID-19 užsikrėtimų statistikai Jungtinėje Karalystėje, Lietuvos ambasada priėmė sprendimą atnaujinti piliečių priėmimą pasų keitimo ir išdavimo klausimais nuo šių metų vasario 22 d. Vasario 18 d. buvo atverta daugiau nei 1700 vietų, kurias piliečiai netrukus užpildė. Registracija ambasadoje ir pasų centruose skelbiama 3 savaitėms į priekį ir kas savaitę atnaujinama.

Ambasadai žinoma, kad ne visiems, norintiems pasikeisti pasą, pavyko užsiregistruoti, tačiau esamomis aplinkybėmis, priimti daugiau piliečių, deja, neturime galimybių. Laisvų vietų vis dar yra pasų centre Edinburge. Visgi suprantame, kad dėl šalyje galiojančių keliavimo apribojimų tuo pasinaudoti ir nuvykti į pasų centrą Škotijoje gali ne visi piliečiai.

Iš tiesų, registracijos sistemos pasų centruose ir ambasadoje šiek tiek skiriasi ir sistemų strigimų kartais pasitaiko, bet, akivaizdu, kad mūsų piliečiai jomis puikiai naudojasi ir priėmimui sėkmingai užsiregistruoja. Pateikti prašymus dėl asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų galima tiktai asmeniškai atvykus, nes turi būti įsitikinta asmens tapatybe ir piliečiai turi pateikti savo biometrinius duomenis.

Netolimoje ateityje pasiūlysime papildomų galimybių piliečiams pateikti dokumentus dėl naujo paso Mančesteryje, o, nuslūgus pandemijai ir kai bus leidžiama keliauti šalies viduje, planuojame surengti ir keletą konsulinių misijų į kitus Jungtinės Karalystės miestus. Tuo tarpu šiame etape tikimės, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai supranta šį visiems sudėtingą laikotarpį ir iššūkius su kuriais tenka susidurti“, – paaiškinta „Delfi“ atsiųstame komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)