Neatspėjote, tai – bučinys!

Paprastos tiesos

1. Erotinio arsenalo ginklas bučinys nėra jau toks nekaltas. Net 40 procentų šeimyninių porų gilų „prancūzišką” bučinį vertina kaip vieną svarbiausių meilės dalių.

2. Anot psichologų, bučinys tiesiog būtinas, norint išlaikyti dvasinę pusiausvyrą.

3. „Prancūziškas” bučinys sužadina aistrą.

4. Moterys bučiniams skiria daugiau dėmesio.

5. Yra moterų, tvirtinančių, kad nuo bučinių patiria orgazmą. Šis fenomenas būdingas 1–2 procentams dailiosios lyties atstovių. 6. Net jei ne visi besibučiuojantys pasijunta „septintame danguje”, bučinio metu į kraują išsiskiriantys endorfinai veikia kaip narkotikai ir suteikia palaimos bei ramybės jausmą.

7. Toli gražu ne visi bučinį laiko meilės įrodymu: kai kuriose Afrikos gentyse vyrai ir moterys visai jų atsisakė, neva kad apsaugotų sielą, o eskimai, užuot susilieję aistringame bučinyje, tik meiliai trinasi nosimis.

Medicininės tiesos

8. Bučiuodamiesi mes apsikeičiame 9 mg vandens, 0,7 mg albumino, 0,18 g organinių medžiagų, 0,7mg riebalų, 0,45 mg druskos ir... 250 bakterijų!

9. Visos medžiagos, kuriomis apsikeičiama bučinio metu, yra nepavojingos. Jos ne tik pagerina virškinimą, bet ir palankiai veikia imunitetą.

10. Tačiau nereikia pamiršti, kad kartu su bučiniu perduodamos tokios „įsimylėjėlių ligos”, kaip herpesas, hepatitai A ir B.

Įspėjančios tiesos

11. Kad nenumarintumėte noro bučiuotis, stebėkite burnos kvapą. Su blogo kvapo problema susiduria 47 procentai vyrų ir 34 procentai moterų.

12. Rūkančiųjų burnos kvapas nerūkantiems sukelia įvairialypius, dažnai nemalonius pojūčius.

13. Prieš bučinius nevalgykite svogūnų ir česnakų.

14. Maisto likučiai burnoje įkvėpimo nesukelia.

Tiesos – patarimai

15.Įveikti blogą burnos kvapą padės pastilės, saldainiai, kramtomoji guma arba specialūs purškikliai.

16.Išmėginkite močiutės receptą: prieš pasimatymą pakramtykite kavos pupelę arba mėtos lapų.

17.Po valgio valykite dantis.

18. Išmokite mylimajam pasakyti apie „negaivų burnos kvapą”, tačiau venkite grubių išsireiškimų, tokių kaip „tu smirdi kaip šiukšlių kibiras”.

19. Abejingu veidu pasiūlykite kramtomosios gumos arba mėtinę pastilę.

20. Tarsi juokaudama pasakykite: „Kalėdų proga tau padovanosiu dantų šepetėlį” arba susirūpinusiu veidu: „Tikriausiai turi bėdų su virškinimu”.

Tiesos – testai

Jeigu bučiuoja:

21. Į žandą: brangina draugystę. Įvairiose šalyse tai daro skirtingai – vieną, du, tris arba keturis kartus.

22. Į kaktą: jus myli tėviškai.

23. Į ranką: jūsų gerbėjas – galantiškas vyriškis. Aukštuomenės atstovai dažnai tokį bučinį naudoja vietoj pasisveikinimo.

24. Į kojas: mylimasis iš Rytų šalies jus gerbia ir net vergauja jums. Tačiau lietuvis gali bučiuoti ir šiaip, dėl jausmų pertekliaus.

25. Į lūpas: čia komentarų nereikia