Savaitgalį nutarus pasimėgauti gamta, nuvykome į Klaipėdoje esantį Melnragės paplūdimį, prie jūros. Ir štai, ant paties kranto, prie automobilių stovėjimo aikštelės stovi stiklinis namelis ir jame esantis paplūdimio bistro „Ateik ateik“. Teko čia kartą jau lankytis vasaros metu. Pamenu, tą kartą įspūdis buvo geras, maistas nesudėtingas, bet skanus. Tad nutarėme įvertinti ir užsisakyti keletą patiekalų bei pažiūrėti, kaip jiems sekasi dabar, per karantiną.

Ateik ateik

Žmonių aplink sukiojosi nemažai, tačiau viduje, stovint eilėje, tarp žmonių buvo privalu laikytis saugaus atstumo. Aišku, paties maisto jau teko laukti lauke. Buvo šalta, vėjai pūtė siaubingai stipriai, bet galiausiai sulaukėme maisto, tiksliau, greitmaisčio, mat ilgai laukti ir nereikėjo – maždaug 10 minučių. Kaip supratote, šioje vietoje rimtų patiekalų nerasi, tad teks tenkintis užkandžiais.

Ateik ateik

Iš pradžių pasiteiravome barmenės, ką mums parekomenduotų. Maloniai bendraujanti moteris už baro pasiūlė čili sūrio spurgyčių ir pasiteiravo, ar esame valgėme viename populiariame greito maisto restorane. Atsakėme, kad ne, tačiau jų ir čia nepanorome išbandyti. Kaip paaiškėjo, jos – identiškos, tų pačių tiekėjų.

Ateik ateik

Mūsų pasirinkimas buvo: panini sumuštinis su saliamiu ir agurkėliais, mocarela ir džiovintais pomidorais (su gruzdintomis bulvytės) ir vištienos piršteliai apkepti džiūvėsėliuose.

Kadangi lauke buvo labai vėjuota, maisto nuėjome suvalgyti į automobilį.

Ateik ateik

Panini sumuštinis buvo skanus ir sotus. Duonelė traški, matyti, jog sveikesnė, pilno grūdo. Labai gerai derėjo parinkta vytinta mėsa, džiovinti pomidorai, sūris, žalumynai ir marinuoti agurkėliai. Tiesa, viduje esančio padažo buvo kiek per daug, todėl valgyti nebuvo labai patogu. Kartoninėje dėžutėje kartu buvo patiektos gruzdintos, spiralėmis susuktos bulvytės ir majonezinis padažas.
Tokia porcija kainavo 5,50 euro.

Ateik ateik

Štai vištienos krūtinėlės file piršteliai buvo traškūs ir visai neriebūs, šalia patiektas majonezo padažas, norintiems pasigardinti šiuos mėsos pjausnelius ir juostelėmis papjaustytos morkytės ir agurkėliai, tarsi traški atgaiva po kiekvieno kąsnio. Kainavo 6 eurai.

Ateik ateik

Suprantu, kad toks maistas nėra tinkamas pasirinkimas, bet dažnai juo ir nepiktnaudžiauju, o paįvairinti karantininį namų meniu irgi kartais norisi.

Ateik ateik

Gražiai leidosi saulė ir pati šalia paplūdimio buvimo aplinka nuteikė romantiškai, pasisotinę, nuėjome pasivaikščioti prie jūros. Tad jei norite suvalgyti maisto romantiškoje Klaipėdos vietoje – čia tai galima skaniai padaryti. Tik supraskite, kad tokiu maistu dažnai piktnaudžiauti tikrai nederėtų – tai nėra sveikas maistas. Tačiau retais atvejais šiai maisto nuodėmei tiesiog sunku atsispirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)