Tarybos posėdžio išvakarėse, trečiadienį, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas socialiniame tinkle „Facebook” rašė, jog klausimo dėl automobilių parkavimo projektas Tarybos posėdyje svarstomas nebus.

„Dėkoju visiems klaipėdiečiams už išskirtinai aktyvų dalyvavimą diskusijose bei siūlymus dėl „parkavimo Klaipėdos mieste“ Tarybos sprendimo. Aišku viena, - tikrai ne viskas išdiskutuota, ne viskas išsakyta ir, deja, ne viskas išgirsta. Todėl rengėjai atsiims šį klausimą ir posėdžio darbotvarkėje šio Tarybos sprendimo nebus. Grįžta bus, kai bus sutarta ir suderinta“, - rašė V. Grubliauskas.

Tačiau jau prasidėjus Tarybos posėdžiui ir pranešus, kad klausimą ketinama atsiimti, politikė Alina Velykienė išsakė kitokią poziciją. Ji tikino, jog Tarybos nariai privalo priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

„Tarybos veiklos reglamentas sako, jog jūs turite teisę atsiimti klausimus, tačiau dėl jų vis tiek balsuoja Klaipėdos miesto taryba. Prašau parkavimo rinkliavos klausimą apsispręsti Tarybos nariams palikti darbotvarkėje ir balsuoti dėl jo išsakant politinę nuomonę, nes priešingu atveju, kai kurie politikai darosi reklamą būdami geri prieš visuomenę. Turime vertinti ir tai, kad tarybos veiklos prioritetuose nėra parkavimo rinkliavos didinimo“, - dėstė liberalė A. Velykienė.

Jai pritarė ir bendrapartietė Lina Skrupskelienė, kuri teigė, jog rengiant sprendimus be galo svarbu atsižvelgti į bendruomenės nuomonę.

„Keista klausyti, kad klausimai atsiimami dėl visuomenės pateiktų pasiūlymų. Tai rodo, kad sprendimai yra rengiami neatsižvelgiant į visuomenės nuomonę, nebendraujama su bendruomenėmis“, - tikino L. Skrupskelienė.

Galiausiai Tarybos nariai balsavimo metu nusprendė, jog klausimas dėl automobilių parkavimo Klaipėdos mieste ir apmokestinamų zonų išplėtimo Tarybos posėdyje svarstomas nebus.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis aiškino, kad buvo sulaukta pagrįstų Melnragės bendruomenės nuogąstavimų dėl transporto srautų, todėl nuspręsta išsamiau analizuoti situaciją.

Projekte buvo numatoma, jog nuo gegužės 1 dienos prie šiaurinio molo Audros gatvėje esanti automobilių stovėjimo aikštelė būtų paskelbta raudonąja zona.

Taip pat buvo ketinama pajūrio žaliąją zoną pakeisti į geltonąją zoną, išskyrus Girulių plente naujai įrengtas automobilių stovėjimo aikšteles.

Nuo gegužės 1 dienos turėjo būti apmokestinta zona Poilsio parko prieigose, ten turėjo atsirasti geltonoji zona.

Pokyčių nuo gegužės 1 dienos buvo planuota ir senamiestyje. Raudonojoje zonoje turėjo keistis rinkliavos rinkimo laikas. Planuota, jog nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. rinkliava bus renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 22 val., o nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 dienos - visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val.

Taip pat buvo planuojama nuo rugsėjo 16 d. raudonosios zonos tarifą padidinti nuo 0,90 Eur/val. iki 1,80 Eur/val.

O nuo sausio 1 d. buvo norima išplėsti ir mokamas stovėjimo zonas šiaurinėje miesto dalyje: Sportininkų g. rajone - iki Malūnininkų gatvės ir pietinėje miesto dalyje - iki Kauno gatvės. Taip pat nuo sausio 1 dienos turėjo brangti ir visi automobilių stovėjimo leidimai.