Kauno „Žalgiris“ (14/12) ketvirtadienį nepasinaudojo proga žengti į atkrintamųjų varžybų zoną, svečiuose 58:70 (13:21, 18:15, 11:15, 16:19) pralaimėjęs itin nerezultatyvią dvikovą „Real“ (16/10).

„Sugebėjome pataikyti, atkovoti kamuolius ir kontroliuoti rungtynes. Puolime ne viskas klojosi pagal planą. Nekalbu apie nepataikymą, kalbu apie klaidas, kurių padarėme net 22. Tai – per daug. Neabejoju, kad kai kurių klaidų tikrai nesunkiai galėjome išvengti. Nepaisant visko, esu tikrai laimingas, kaip žaidėjai dirbo šiose rungtynėse, kurios tikrai nebuvo lengvos“, – kalbėjo P. Laso.

„Real“ strategas pasakojo, kad prieš rungtynes buvo paklaustas apie šios dvikovos svarbą: „Man visos Eurolygos rungtynės yra labai svarbios ir sunkios. Žaidėme prieš komandą, kuri kovoja dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Šios rungtynės tokios pat svarbios kaip ir pirmosios šį sezoną Vitorijoje, tačiau kuo arčiau yra reguliariojo sezono pabaiga, tuo rungtynės tampa svarbesnės, visos komandos kovoja dėl savo tikslų. Todėl buvo svarbu jausti, kad kontroliuojame rungtynes su „Žalgiriu“ nepaisant daugybės klaidų, kurių ateityje tikrai turime vengti“.

"Real" - "Žalgiris" rungtynių statistika

9 taškus pelnęs, 4 kamuolius atkovojęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs Nicolas Laprovittola kalbėjo, kad tai svarbi pergalė Madrido komandai.

„Komanda kiekvieną dieną dirba ir žino, kad mūsų tikslas yra patekti į finalo ketvertą bei laimėti Eurolygą. Turime atsikvėpti ir pagerinti savo žaidimą. Turime žinoti, kur mūsų vieta, kur turime būti“, – kalbėjo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

Simbolinę 2500 taškų ribą peržengė „Real“ snaiperis Jaycee Carrollas.

„Tai išties puikus laimėjimas. Net nežinojau, kad artėju prie šios ribos. Tai reiškia, kad turiu galimybę žaisti šiame lygyje jau kurį laiką ir esu tuo nepaprastai patenkintas“, – kalbėjo į „Žalgirio“ krepšį 12 taškų ketvirtadienį įmetęs amerikietis.


Kitas „Real“ simbolis dėl traumos nežaidžiantis Serio Llullas rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų sąraše iš 5 vietos buvo išstumtas Pauliaus Jankūno. „Žalgirio“ kapitonas per visą karjerą yra pelnęs 3148 taškus, o ispanas – 3144.

Kaip praneša klubas, S. Llului buvo padaryta kelio artroskopinė operacija. Netrukus jis turėtų pradėti reabilitacijos procesą, o jo sugrįžimo į aikštę data kol kas nėra žinoma.

33 metų veteranas šį sezoną per 20 rungtynių vidutiniškai pelnė 8,7 taško, atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Madride „Žalgiris“ vertėsi be Artūro Milaknio, „Real“ nepadėjo ne tik nuo praėjusio gruodžio nerungtyniaujantis Anthony Randolphas, bet ir Rudy Fernandezas, S. Llullas bei Jeffery Tayloras.

Kauniečiams nepavyko pasiekti revanšo už apmaudų pralaimėjimą namuose praėjusį lapkritį 90:93.

Kitą savaitę „Žalgiris“ namuose priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija) ir Milano „Olimpia“ (Italija), „Real“ viešės Rusijoje, kur susikaus su Maskvos srities „Chimki“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)