Kauno „Žalgiris“ (14/12) ketvirtadienį nepasinaudojo proga žengti į atkrintamųjų varžybų zoną, svečiuose 58:70 (13:21, 18:15, 11:15, 16:19) pralaimėjęs itin nerezultatyvią dvikovą „Real“ (16/10).

„Augustine'as Rubitas pasirodė starto penkete, nes norėjome metimų iš „pikenpop“ situacijų ir ištraukti Walterį Tavaresą iš baudos aikštelės. Panašiai žaidėme prieš pora dienų ir prieš Ognjeną Kuzmičių. Tačiau tai nėra kompiuterinis žaidimas. Jei toks būtų, tuomet viskas būtų lengva. Galėtume tiesiog atakuoti iš toli prieš aukštą jų žmogų. Realybėje reikia pataikyti metimus ir įgyti pasitikėjimą bei ritmą. Nėra taip, kad pakaktų tiesiog atlikti metimą, reikia susikurti ir pranašumą. Viskas nėra taip paprasta, o jeigu taip būtų, tuomet šį darbą galėtumėte daryti ir jūs“, – šypsojosi M. Schilleris.

Paklaustas apie Lietuvos čempionus smaugusią „Real“ gynybą „Žalgirio“ treneris teigė, kad varžovų gynyba didesnę žalą padarė ne prie tritaškio linijos, o baudos aikštelėje.

„Paprastai mes nemetame daug tritaškių, o be Artūro Milaknio šis skaičius neišaugs, atvirkščiai, – kalbėjo jis. – Mes metėme 12 tritaškių, lyginant su jų 29. Tai sudėtinga. O matematika čia paprastai. Rinkti taškus prieš „Real“ – didelis iššūkis, o A. Milaknio 20 minučių aikštėje tikrai trūko. Ne todėl, kad jis meta gavęs kamuolį, o todėl, kad išplečia aikštelę. Tačiau nesiteisinu, viskas gerai. Turime rasti išeitį ir tai yra mūsų įdomaus darbo dalis“.

Treneris pripažino, kad Gabrielis Deckas šioje dvikovoje buvo X faktorius: „Jau pirmame kėlinyje atkreipėme dėmesį, kad 29 proc. taiklumu tritaškius metantis žaidėjas pataikė du tritaškius. Jis nemetė tų metimų laisvas, bet kai jis taip pataiko, tai daro didelę įtaką rungtynėms“.

Anot jo, taip pat trūko pražangų, nes buvo kelios situacijos, kai turėdami pražangų rezervą žaidėjai nestabdė varžovų prasiveržimus arba perėjimą iš gynybos į ataką. „Pagerinome tai antroje dalyje. Tai buvo tikriausiai vienintelis dalykas, apie kurį kalbėjomės pertraukos metu. Esame patenkinti gynyba, tačiau turime ir patys rinkti taškus“, – sakė M. Schilleris, pripažindamas stebinančiu ir faktą, kad „Real“ suklydo net 22 kartus.

"Real" - "Žalgiris" rungtynių statistika

Vieninteliu šviesuliu Ispanijos sostinės svečiams tapo Paulius Jankūnas. Kapitonas žaidė ir rezultatyviausiai, ir naudingiausiai šiame sezone. Veterano kraityje – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 23 naudingumo balai.

Penktadienį jis rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų suvestinėje iš penktos vietos išstūmė dėl traumos žaisti negalėjusį „Real“ senbuvį Sergio Llullą. P. Jankūnas per visą karjerą yra pelnęs 3148 taškus, o ispanas – 3144.

„Neužpuolėme, varžovai kamuolius rinko po mūsų krepšiu, tritaškius pataikė. Nežaidė keli jų pagrindiniai žaidėjai, bet Madridas yra Madridas, visąlaik yra, kas juos gali pakeisti. Kažkur nepadarėme savo darbo. Ko pritrūko? Geresnės gynybos, kamuolio kontrolės. Mes nežengėme papildomo žingsnio, kuris padėtų juos pavyti. 58 taškai puolime? Turėjome gerų metimų, bet kamuolys nekrito į krepšį“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie asmeninį pasirodymą, P. Jankūnas pasidžiaugė, kad jam pavyko pagauti ritmą nuo pradžių, gerai jautėsi. „Tačiau Thomui Walkupui ir Lukui Lekavičiui buvo sunku. Marių Grigonį stipriai dengė, jis išreikštas mūsų lyderis, visos komandos tai žino.. Madridą palikti su 70 taškų labai gerai, gynyba buvo pusėtina, bet puolime strigome, tai neleido mums su jais kautis lygiai“, – sakė jis.

Madride „Žalgiris“ vertėsi be Artūro Milaknio, „Real“ nepadėjo ne tik nuo praėjusio gruodžio nerungtyniaujantis Anthony Randolphas, bet ir Rudy Fernandezas, S. Llullas bei Jeffery Tayloras.

Kauniečiams nepavyko pasiekti revanšo už apmaudų pralaimėjimą namuose praėjusį lapkritį 90:93.

Kitą savaitę „Žalgiris“ namuose priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija) ir Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)