Nors… Iki pavasario liko jau visai nedaug laiko. Nebeliks sniego, minusinės temperatūros ir šiltos striukės. Ar tai reiškia, kad vis daugiau žmonių pamatysime gatvėse ne tik su veido kaukėmis, bet ir treningais? O ką rengsimės antrą kartą pasitikdami karantininį pavasarį? Į visus šiuos iškilusios klausimus sutiko atsakyti Sigita Bukantaitė, vienos Vilniuje įsikūrusios drabužių parduotuvės vadovė, aktyviai su savo „Instagram“ sekėjais besidalinanti stiliaus patarimais.

Norėsis komforto

S. Bukantaitė, kalbėdama apie artėjantį pavasarį, sako, kad atėjus pavasariui, žmonės neatsisakys komforto ir rinksis drabužius, kurie jiems yra iš tiesų patogūs.

„Pandemijos metu kiek kitaip pradėjome žiūrėti į drabužius. Manau, kad ieškosime būdų kasdienybėje jaustis patogiai, tuo galime įsitikinti ir žiūrėdami šio pavasario gatvės mados trendus – vyrauja plačios kelnės, padidinto modelio (oversize stiliaus) švarkai, megzti kostiumai ir pan.“, — pastebi pašnekovė.

Sigita Bukantaitė

O kaip noras pasipuošti? S. Bukantaitė neabejoja – tikrai norėsis ir pasipuošti, tačiau pavasarį labai nuosaikiai derinsime komfortą ir puošnumą. Greičiausiai drąsiau rinksimės aksesuarus, viršutinius drabužius, norėsime ryškesnių spalvų.

„Neatsitiktinai ir šių metų Pantone išrinktos spalvos – ryškiai geltona ir pilka tarsi simbolizuoja tuos dvilypumus, kurie lydės šiais metais – noras puoštis ir noras jaustis patogiai, šventės, susibūrimų noras ir saugumo siekis“, — sako pašnekovė.

Stiliaus patarimai pavasariui

Padės spintos kapsulė

Besiruošiantiems pavasariui S. Bukantaitė siūlo atlikti savo spintos reviziją: kruopščiai įvertinti, ar esamų drabužių būklė tenkina, gal kažką reikia nunešti į valyklą, kažką parduoti, padovanoti ir pan. Tai užtrunka, tačiau ateityje sutaupys nemažai pinigų ir laiko, nes susitvarkę spintą ir išanalizavę, ko reikia, o ko ne, įsigysite tai, ko tikrai trūksta ar net prikelsite antram gyvenimui jau turimus drabužius ir išvengsite apsipirkimo.

„Prieš nusprendžiant, ko tikrai trūksta, siūlau apgalvoti savo asmeninę spintos kapsulę – kokie drabužiai yra dažniausiai nešiojami ir patys universaliausi. Tai gali būti klasikiniai džinsai, balti marškiniai, juodas švarkas, pieštuko tipo sijonas, marškinėliai. Kiekvieno spintos kapsulė yra individuali, todėl svarbu pasitikrinti, ar tikrai nieko netrūksta iš tų daiktų, kuriuos dažniausiai renkatės savo deriniams“, — siūlo S. Bukantaitė.

Stiliaus patarimai pavasariui

Stilius kainuoja nedaug

Stilius nereikalauja kalno drabužių, primena pašnekovė. Stilingas žmogus gali ir kasdien vaikščioti su tais pačiais drabužiais. Atsiminkite, kad stilinga yra tai, kas tinka jums ir jūsų figūros tipui.

Stiliaus patarimai pavasariui

„Kalbant apie išlaidas, labai noriu pabrėžti sąmoningo apsipirkimo svarbą — tai pirkimas tų daiktų, kurie tikrai bus pritaikomi ir nešiojami. Kartais brangesnis pirkinys „atsiperka“, nes nešiojamas kasdien, nepakeičia išvaizdos po daugelio skalbimų ir tokiu būdu jo kaina „vienam išėjimui“ yra ženkliai mažesnė nei pigesnio daikto. Tad norint apsipirkti sėkmingai, svarbu ir atsižvelgti, ar tas daiktas, nors ir nebrangus, nebus nešiojamas itin retai — tada gal geriau sumokėti šiek tiek daugiau, bet dėvėti ir atitinkamai daugiau kartų“, — pataria S. Bukantaitė.

Stiliaus patarimai pavasariui

Pasikeitęs požiūris į sportinius kostiumus

Šio karantino metu sportiniai kostiumai tarsi įgavo naują kvėpavimą. Pašnekovė pastebi, kad pasikeitė ir žmonių požiūris į sportinius kostiumus. Dabar šis drabužis nėra blogo skonio ženklas ar tik naminis rūbas. Namai dabar tapo ir darbo, ir susitikimų, ir švenčių vieta.

„Galima paminėti naujadarą „biz-leisure“ stilius — kai patogūs drabužiai, tokie kaip sportinės kelnės, derinami su klasikinės aprangos elementais, pavyzdžiui, marškiniais ar švarku. Tereikia šiek tiek drąsos derinant tai, kas atrodo nesuderinama. Įdomu stebėti, kaip darbo namuose ir, apskritai, viso gyvenimo namuose reiškinys keičia požiūrį, madą, tendencijas, o gal net ir kažkieno stilių“, — stebisi pašnekovė.

Stiliaus patarimai pavasariui

S. Bukantaitė primena:

  • Neverta pirkti kažko, kas madinga, jei neturėsite su kuo tą daiktą derinti. Atkreipkite dėmesį į savo spintos turinį ir įvertinkite prie ko derinsite naują madingą drabužį.
  • Prieš perkant, įsitikinkite, kad naujas daiktas sėkmingai įsilies į jau esamą spintą ir su juo sėkmingai sukursite daug derinių. Susidarykite savo sėkmingiausių derinių nuotraukų galeriją telefone ir prieš perkant apgalvokite, ar jūsų turimus derinius papildys ar atnaujins naujas pirkinys.
  • Susidarykite spintos kapsulę, kuri padės sutaupyti nemažai pinigų. Be to, visada turėsite ką apsirengti.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)