Ar verta pirkti fizinius žaidimus?

Fiziniai žaidimai sulaukia mažiau dėmesio nei skaitmeniniai, tačiau tai jokiais būdais nereiškia, kad žaidimų diskai nėra verti pirkti. Tiek naujus, tiek naudotus fizinius žaidimus galima įsigyti už ženkliai mažesnę kainą, tačiau kaina tėra tik vienas iš privalumų. Šie kompiuteriniai žaidimai turi ir apčiuopiamą vertę. Žaidimų diskus galima mainyti su draugais, ar vėl parduoti kitiems žaidėjams. Be to, fiziniai žaidimai taip pat gali tapti puikiu užsiėmimu mėgstantiems kolekcionuoti. Ne paslaptis, kad fizinės prekės turi ir sentimentalią vertę. Šiuo atveju, žaidimo diskas puoselėja nostalgiją primindamas nuotykius, praleistus virtualiame vaizdo žaidimų pasaulyje.

Kodėl verta pirkti skaitmeninius žaidimus?

Skaitmenizavimas apima daugelį sektorių, vaizdo žaidimų industrija – ne išimtis. Vis daugiau nepriklausomų kūrėjų bei žaidimais prekiaujančių parduotuvių užsiima būtent skaitmeninių vaizdo žaidimų prekyba, tačiau, ar tai reiškia, kad skaitmeniniai žaidimai yra geresni? Vienareikšmiško atsakymo į šį klausimą nėra, kadangi tiek fiziniai, tiek skaitmeniniai žaidimai turi savitų pranašumų. Skaitmeniniai žaidimai yra susieti su vartotojo paskyra, todėl turimą žaidimą galite įdiegti bet kuriame atitinkamame įrenginyje. Dar vienas šių žaidimų pranašumas – tai galimybė įsigyti prekę vos keliais paspaudimais, kas yra ypatingai patogi parinktis, skatinanti skaitmeninių žaidimų paklausą.

Hobis, puoselėjantis ekologiją

Kompiuterinių žaidimų skaitmenizavimas turi didžiulį pranašumą – ekologiškumą. Nebereikalingi skaitmeniniai žaidimai nepatenka į aplinką. Tuo tarpu, fiziniai žaidimai suvartoja daug energijos ir sąnaudų gamybos ir transportavimo etapuose. Nors žaidimų diskų medžiagos patekusios į aplinką gali irti šimtus metų, žaidėjai gali pasirūpinti, kad žaidimų diskai būtų perduodami kitiems mainais arba užsiimant jų pardavimais – tokiu būdu kompiuteriniai žaidimų diskai grįžta atgal į žaidimų rinką. Žaidėjai, kurie nesiruošia mainyti ar vėl parduoti fizinius žaidimų diskus ir kuriems žaidimų kaina nėra itin aktuali lyginant su aplinkosaugos bei tvarumo klausimu, šiuo atžvilgiu yra linkę rinktis efektyvesnę opciją – skaitmeninius žaidimus.

Ieškant ekonomiškos alternatyvos

Ekonomiškumas šiandieną yra kaip niekad aktualus, todėl ne retas pirkėjas į tai atsižvelgia įsigydamas savo pirkinius. Fiziniai žaidimai irgi yra ekonomiškas sprendimas norintiems sutaupyti, kadangi fizinę prekę galima parduoti kitiems tokiuose pardavimų portaluose kaip „Eneba“ ir taip susigrąžinti dalį išleistų lėšų, o kai kuriais atvejais, net užsidirbti. Tokiu atveju fiziniai diskai, užuot išmetami, yra grąžinami į rinką, o auganti vaizdo žaidimų paklausa užtikrina potencialių pirkėjų gausą. Nors skaitmeniniai žaidimai yra patogesnis ir ekologiškesnis variantas, fiziniai vaizdo žaidimai – rentabili alternatyva, taupanti pirkėjų lėšas.

Galutinis verdiktas

Vieningos nuomonės ir konkretaus atsakymo į šį klausimą tarp kompiuterinių žaidimų entuziastų nėra. Visgi, žaidimo formato pasirinkimas priklauso nuo kiekvieno pirkėjo asmeninių poreikių. Spartus kompiuterinių žaidimų paklausos augimas skatina vis įvairesnį prekių pasirinkimą, todėl žaidėjai gali rinktis tiek skaitmeninius, tiek fizinius žaidimus atsižvelgdami tiek į vieno, tiek į kito formato privalumus. Bet kuriuo atveju, tobulėjančios žaidimų kūrimo bei įrangos technologijos žada daug, todėl tikėtina, kad šis laisvalaikio užsiėmimas, nukeliantis į pasakiškus pasaulius, ir toliau stipriai populiarės.

Užsakymo nr.: PT_86565253