Danams rengiant paskutinę ataką, lietuviai rizikavo pirmą kartą nuo 1993 metų nepatekti į finalinį Europos čempionato etapą.

Tačiau Mantas Kalnietis sustabdė varžovą, ir Dariaus Maskoliūno auklėtiniai lengviau atsikvėpė laimėję 77:76.

Kaip ir visame atrankos turnyre, dėl nesuderintų tvarkaraščių lietuviai svarbiausiame mače vertėsi be Eurolygos žaidėjų, neskaitant vienintelio „Žalgirio“ į rinktinę išleisto Mareko Blaževičiaus.

Tad nacionalinės ekipos senbuviai iš Kauno klubo įtemptą vakarą leido savo namų svetainėse.

Delfi paprašytas pasidalinti patirtais įspūdžiais, M. Grigonis neslėpė, jog išgyvenimai nebuvo patys maloniausi.

„Paskutinės minutės tikrai suko pilvą, ant sofos nebenusėdėjau. Visada palaikau visus tautiečius – nuo trenerių štabo iki žaidėjų. Džiaugiuosi, kad nebus tos laisvos vasaros, nes jos tikrai nereikia. Kol dar galiu žaisti krepšinį, nesinori turėti per daug atostogų. Labai džiaugiuosi dėl trenerio, dėl visų žaidėjų, dėl Vaido Kariniausko sugrįžimo. Žmonės vis tiek kalbės, kaip ten viskas buvo, bet pabaigoje svarbu, kad patekome į čempionatą. O toliau žiūrėsime, daug darbo laukia“, – sakė gynėjas.

Bet paklaustas, ar nepradėjo gailėtis, kad pats tuo metu nepadėjo rinktinei, M. Grigonis purtė galvą.

„Nebuvo tokios minties, nes jei būčiau buvęs aikštėje, tai nežinau, kaip šiandien būtų sekęsi“, – juokėsi „Žalgirio“ lyderis.

O sekėsi neblogai – M. Grigonis buvo rezultatyviausias (17 taškų) ir naudingiausias (24 balai) rungtynių su „Crvena Zvezda“ žaidėjas.

Po koronaviruso protrūkio į rikiuotę dar negrįžusių penkių svarbių žaidėjų neturėję serbai įnirtingai grūmėsi pirmoje mačo dalyje, bet po pertraukos nebeatlaikė tempo.

„Tuoj pasižiūrėsiu į statistiką... Va, ketvirtame kėlinyje praleisti tik 4 taškai. Gynyba šias rungtynes ir turėjome laimėti. Tik kažkodėl gintis sugalvojome nuo trečio kėlinio. Pradedame blogai, reikia kažką keisti“, – susitikimą komentavo M. Grigonis.

– Ar tokios žaidimo kokybės užtektų norint tikėtis pergalės kitame mače prieš Madrido „Real“?

– Mūsų žaidimas visada buvo apsiginti ir bėgti, mesti lengvus tritaškius. Kol kas tai kažkur pradingę, todėl ir rezultatyvumas žemas. Ar užtektų tokio žaidimo Madride? Jei gintumėmės kaip ketvirtame kėlinyje, manau, tikrai užtektų. Bet tai nebus lengva – laukia kitokia sistema, kitokie žaidėjai. Bus matyti. Turime porą dienų pasiruošti, kad geriau pradėtume rungtynes, agresyviau gintumėmės, taikliau atakuotume iš toli. Kai galime bėgti, atrodome žymiai geriau, ir reikia tai kažkaip susigrąžinti.

– Žaidėte 36 min. – daugiausiai per karjerą Eurolygoje. Kaip jaučiatės, ar toks krūvis pakeliamas?

– Žaidžiau tiek ne iš gero gyvenimo – Artūras Milaknis turi problemų, Lukas Lekavičius tik grįžo į rikiuotę. Šiaip kiekvienas krepšininkas nori kuo daugiau žaisti, jeigu tik kūnas leidžia. Nors 36 min. tikrai atrodo labai daug. Ypač per dvigubą Eurolygos savaitę.

– Dabar „Žalgirio“ laukia sunkus tvarkaraštis. Ar nuovargis turi įtakos žaidimui, kuris, kaip minėjote, skiriasi nuo demonstruoto pirmoje sezono pusėje?

– Normalu tokiu metu jausti nuovargį. Visada sezono viduryje būna fizinė duobė, bent jau man. Bet žaidžiu ne pirmus metus, pažįstu savo kūną, žinau, ko man reikia. Aišku, dėl viruso dabar reikia žaisti kas antrą ar kas trečią dieną. Ką padarysi, kaip sakiau, aš galiu žaisti kad ir kasdien. Kol esam reikalingi, kol kažkam suteikiame džiaugsmo, taip geriau nei sėdėti ir verkti.

Primename, kad rungtynės su Belgrado atstovais turėjo vykti dar vasario pradžioje, bet buvo atidėtos dėl koronaviruso protrūkio serbų klube. Antradienį Kaune „Crvena Zvezda“ turėjo tik dešimt žaidėjų – trūko Corey Waldeno, Langstono Hallo, Duopo Reatho, Landry Nnoko, Quino Colomo, o taip pat ekipą dėl konflikto su D. Radonjičiumi jau palikusio Johnny O'Bryanto.

Savo ruožtu, į „Žalgirio“ gretas grįžo užkrato irgi neišvengęs Lukas Lekavičius.

Pirmąją komandų akistatą praėjusį spalį kauniečiai svečiuose laimėjo 75:69. Bendra tarpusavio susitikimų Eurolygoje istorija taip pat palankesnė „Žalgiriui“ – 8:4.

Ketvirtadienį Martino Schillerio auklėtiniai svečiuosis Madrido „Real“ tvirtovėje, „Crvena Zvezda“ taip pat keliaus į Ispaniją ir penktadienį kausis su Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)