„Man atrodo, kad gimimo diena yra smagi tada, kuomet ji kupina veiklos, kurią myli. Tad gimtadienis karantino laikotarpiu gali būti apmaudus ne tik dėl to, kad nėra galimybių susitikti su artimaisiais, bet ir dėl to, kad ši situacija yra apribojusi savirealizaciją. Todėl labai tikiuosi, kad ateinantys mano gyvenimo metai bus šviesesni. To linkiu visiems“, – „Delfi“ sakė jubiliatė.

Nors Gabrielės kartu su bičiule 2017 metais Vilniaus senamiestyje įkurtas manikiūro ir pedikiūro salonas jau atvėrė duris, vis tiek tenka taikytis prie Vyriausybės paskirtų reikalavimų. Apskritai, nei šiai veiklai, kurią žinoma moteris vadina hobiu, nei pagrindiniam darbui eteryje ar renginiuose pastaruoju laikotarpiu nebuvo galimybių atsiduoti pilnu tempu. Tačiau stipriausias emocijas koronavirusas sukėlė atimdamas iš Gabrielės šeimos narį.

„Nesu išimtis iš taisyklės. Pandemijos laikotarpiu mano darbai buvo tiesiogiai paveikti karantino. Ir iki šiol yra veikiami, jeigu ne tiesiogiai, tai dėl tam tikrų apribojimų. Esu vienas iš daugelio žmonių, kuriuos ne tik finansiškai, bet ir morališkai palietė pandemija. Šis virusas iš manęs atėmė artimą žmogų – netekau senelio“, – prasitarė žinoma moteris.

Nors pasimatyti su artimaisiais vis dar nėra galimybių, įvairių progų atveju tikru išsigelbėjimu tampa internetinės paslaugos. Gabrielė jau nuo ryto atsakinėja ne tik į šeimos narių, bičiulių, bet ir kurjerių skambučius.

„Labai gera nuo pat ryto sulaukti gėlių puokščių ir gražių palinkėjimų. Kai kurie mano draugai gyvena ne Lietuvoje. Tad, kai ateina supratimas, kad vienas kitą galime sveikinti tiktai socialiniuose tinkluose, kažkaip graudžiai miela. Karantino gimtadienis yra kitoks, tačiau šiandien jaučiuosi mylima visos savo šeimos ir draugų, kurie arba randa laiko paskambinti, arba atsiunčia gėlių, kurios į mano namus atneša pavasarį“, – „Delfi“ pasakojo jubiliatė.

Paklausta, ar skaičius 30-imt iš esmės kažką jos gyvenime keičia, Gabrielė patikino, kad tai neturėtų tapti vienintele priežastimi kelti sau tam tikrų reikalavimų.

„Net neabejoju ir visada tikėjau, kad tam tikra skaičių simbolika, tradicijos ir ritualai praturtina kasdienybę. Neva sulaukus trisdešimties kažkas gyvenime turėtų keistis. Aš manau, kad pokyčiai gali įvykti ir kiekvieną dieną, ir kas pusmetį. Tiesą sakant, negalvojau apie tai, kas nuveikta ir ką dar norėčiau nuveikti. Pastarieji metai daugiau ar mažiau pakeitė kiekvieną žmogų pasaulyje. Būtų naivu ir nesąžininga kažko labai tikėtis. Karantinas daro įtaką ir norams. Jie tapo kur kas mažesni ir žmogiškesni, nes pirmiausia norisi sveikatos savo artimiesiems ir sau. Daugiau nieko ir nereikia. Aš nekeliu savo trisdešimtiesiems metams jokių reikalavimų, nes, kaip parodė pastarojo laikotarpio situacija, mes niekada negalime žinoti, kas nutiks. Tuo tarpu svajonių griuvimas sukelia daug skausmo. Aš neturiu plano, ką noriu patirti ir pasiekti per trisdešimtuosius metus. Žinau, kad noriu augti, tobulėti ir tai turbūt jau yra pakankama“, – įsitikinusi Gabrielė.

Vis dėlto ji neslepia, kad sulaukus atitinkamo amžiaus, aplinkoje neišvengiamai juntamas spaudimas kurti namų židinį, šeimą. Žinoma moteris atskleidžia, kad antrosios pusės šiuo metu neturi, tad šių klišių neišvengia ir ji.

„Aš esu visuomenės narys, tad meluočiau, jeigu sakyčiau, kad manęs nepasiekia tam tikri visuomenės įsitikinimai, nusistatymai ir labai ilgai egzistuojantys modeliai, susieti su lytimi, amžiumi ir visais kitais niuansais. Tikrai išgirstu, kad trisdešimtmetė jau turėtų turėti ir vyrą, ir šeimą, ir katiną, ir šunį bei žuvyčių. Aš ir sau, ir visoms sakau, kad visuomenės modeliai neturi daryti mums įtakos. Mes tiesiog turime gyventi sąžiningai, augti. Viskas ateina tada, kada turi ateiti. Aš juk negaliu paspartinti dalykų, negaliu pačiupti žmogaus tiesiog gatvėje. Svarbiausia yra plėsti sąmonę, augti, skaityti, realizuoti save. Yra tiek daug įvairių nepažintų sričių! Jeigu tikrai norisi tylos ir partnerystės – viskas ateis. Aš esu tiesiog vienas iš tų žmonių, kuriems yra primetamos visuomenės normos, bet reikia suprasti, kad tų normų mes galime ir visiškai neatitikti“, – kalbėjo jubiliatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)