Vasario 22 d. policinės priemonės metu Šalčininkų r., Jaglimainių k., Šalčininkų r. policija patikrinti sustabdė automobilį „Audi A3“ ‒ automobilio salone įrengtoje slėptuvėje pareigūnai aptiko apie 120 l naminės degtinės. Pareigūnai nustatė, kad vilnietis naminukę gabeno iš Vilniaus į Šalčininkų rajone veikiančius nelegalios prekybos „taškus“.

Tą patį vakarą policijos pareigūnai apsilankė įtariamojo (gimusio 1970 m.) namuose, Vilniuje, Rubiškių tako g. Kratos metu gyvenamosiose ir ūkiniuose patalpose pareigūnai nieko įtartino nepastebėjo, tačiau jų dėmesį patraukė karštas vamzdis garaže ant sienos. Nuodugniai apžiūrėję garažą, pareigūnai sienoje pastebėjo po apdaila užmaskuotas duris, vedančias į po garažu giliai įrengtą naminės degtinės „fabrikėlį“.

Pareigūnai apstulbo, pamatę čia įrengtą ir visu pajėgumu veikiantį didžiulį naminės degtinės aparatą, kuris vieno gamybos ciklo metu naudojo 1 600 l brogos. Šalia stovėjo daugiau 140 l į įvairias talpas supiltos šviežios naminukės.

Naminės degtinės aparatas buvo susietas su namų šildymo sistema, tokiu būdu mažinant naminės degtinės gamybos kaštus. Aparatas buvo tokio dydžio, kad jį iškelti iš rūsio buvo neįmanoma, todėl į pagalbą policijos pareigūnai tradiciškai pasitelkė savo kolegas iš Priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos, kurie netrukus atvyko į pagalbą.

Policinės priemonės metu per vieną vakarą pareigūnai rado apie 1 600 l brogos naminei degtinei gaminti, apie 260 l naminės degtinės bei aparatą naminei degtinei gaminti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d., įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šalčininkų policija dėkinga visuomenei už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją išaiškinant šiuos teisės pažeidimus ir prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus panašaus pobūdžio teisės pažeidimus pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt arba telefonu 8 700 60000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)