Vyras ir jo žmona viso nėštumo metu negalėjo apsispręsti dėl būsimos dukrelės vardo, o kai ji išvydo šį pasaulį, paklausė svainės patarimo ir pavadino ją Freya, rašo thesun.co.uk.

Būtent tokį vardą pasiūlė žmonos sesuo, kai ji atėjo į ligoninę aplankyti pagausėjusios šeimos. Porai, išgirdusiai šį vardą, jis iš karto labai patiko.

Žmonos sesuo tikino, kad šiuo vardu svajoja pavadinti savo pačios dukterį, kai jos susilauks, ir pažymėjo, kad šis vardas jai įstrigęs nuo pat vaikystės.

Tėvai vėliau jos atsiklausė, ar jie galėtų savo dukrelei duoti Freyos vardą, ir moteris, nors iš pradžių ir „nenorėjo sutikti“, pasakė, kad „artimiausiu metu pati neketina turėti vaiko, o kol jis atsiras, veikiausiai sugalvos jam kokį nors kitą vardą“.

Tačiau įvykus keistam įvykių posūkiui, svainė pastojo anksčiau, negu planavo, ir dabar ji nori savo pačios vaiką pavadinti Freya, todėl paprašė poros, kad jie pakeistų naujagimės vardą.

Tėtis kreipėsi į „Reddit“ vartotojus, prašydamas patarimo, nes keisti savo dukrelės vardo jis visiškai nenori.

„Prieš pora dienų mano žmonos sesuo sužinojo, kad laukiasi“, – rašė jis.

„Mes tikrai dėl jos džiaugiamės, tačiau ji atėjo pasikalbėti ir paprašė mūsų pakeisti dukrelės vardą, nes ji šiuo vardu norės pavadinti savo pačios vaiką“.

„Mes jau pusantros savaitės vadiname savo dukrelę Freya ir jau pripratome prie šio vardo. Be to, ji jau buvo sutikusi, kad naudotume šį vardą“.

„Mes paklausėme, ar ji negalėtų susigalvoti kito vardo, bet ji pasiuto ir pareiškė, kad šį vardą savo dukrai yra išrinkusi jau nuo 15 metų“.

„Mes jaučiamės blogai, tačiau ji net nežino, ar laukiasi mergaitės“, – skundėsi tėtis.

Jo įrašas sulaukė šimtų komentarų, bet skaitytojų nuomonės smarkiai išsiskyrė.

Vieni sakė, kad pora iš esmės „pasivogė“ Freyos vardą, ir kad svainė turi teisę naudoti jį savo pačios vaikui.

Kiti svarstė, kad ji jau davė leidimą naudoti šį vardą ir ragino vyrą nepasiduoti svainės spaudimui.

„Jei ji nenorėjo, kad jūs pavadintumėte dukrelę Freyos vardu, ji apskritai neturėjo jo siūlyti“, – rašė vienas skaitytojas.

„Pakeisti vardą jau gimusiam kūdikiui yra labai nelengva. Jeigu ji labai trokšta šio vardo, nieko tokio, jei giminėje bus du vaikai tokiu pačiu vardu“, – teigė kitas.

Dalis skaitytojų tvirtino, kad kaltas pats naujagimės tėtis, nes jo svainė iš pat pradžių nenoriai davė sutikimą naudoti Freyos vardą.

„Jūs pavogėte šį vardą“, – tiesiai šviesiai pareiškė vienas komentuotojas.

„Jūs žinojote, kad ji nori šio vardo. Ji pasielgė kvailai, išduodama vardą, kuriuo troško pavadinti savo pačios vaiką. Tačiau kai kūdikis jau gimęs, neprotinga prašyti, kad tėvai pakeistų jo vardą“, – reziumavo kitas skaitytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)