Kai kuriems naujakuriams dideliu iššūkiu gali tapti susiplanuoti tradicinį naujos ar senos statybos butą. Tačiau interjero dizainerė J. Stasiūnaitė ėmėsi dar sunkesnio projekto įgyvendinimo: įrengti butą patalpose, kurios buvo skirtos komercinei veiklai.

„Dabartinio buto patalpose buvo komercinės patalpos. Pagrindiniu iššūkiu tapo iš negyvenamos patalpos sukurti jaukią ir gyventi tinkamą aplinką“, – pabrėžia J. Stasiūnaitė.

Interjero dizainerė pasakoja, kad šis būstas yra Vilniaus senamiestyje, jo dydis – 40 kv.m, jis yra 1938 metais, tarpukario laikotarpiu, pastatytame name.

„Siekta sukurti šviesų, jaukų ir prabangiai atrodantį interjerą turint minimalų biudžetą“, – sako pašnekovė ir priduria, kad butas jau turi šeimininką, kuris sutiko pasidalinti savo namų nuotraukomis.

J. Stasiūnaitės interjeras Senamiestyje

Pasak J. Stasiūnaitės, interjero stilius čia yra moderni klasika su Provanso elementais. Butas yra pirmajame aukšte, tad jame trūksta natūralios šviesos. Dėl šios priežasties dominuojančiomis spalvomis pasirinkta balta ir šviesi kreminė.

„Akcentinė spalva – alyvinė. Prieškambaryje buvo suformuota niša, kurioje įrengta spinta, pasirinkta balta spalva. Šalia spintos iki lauko durų besitęsiantis veidrodis suteikia prieškambariui erdvės ir atspindi priešais esančią patalpą“, – apie sprendimus pasakoja interjero dizainerė.

J. Stasiūnaitės interjeras Senamiestyje

Ji tęsia, kad iš prieškambario galima patekti į virtuvę, kuri yra sujungta su valgomojo zona. Virtuvės baldams pasirinkta balta spalva ir šviesaus medžio stalviršis, kuris atlieka ir vidaus palangės funkciją.

„Kontrastui sukurti pasirinkta juodos spalvos įmontuojama viryklė su dujine. Valgomojo zonoje prabangos įspūdį padeda sukurti krištolinis šviestuvas. Iš virtuvės patenkame į vonios kambarį, kuriame vyrauja pilka ir balta spalvos“, – pasakoja J. Stasiūnaitė.

Pagrindinė namų erdvė, anot interjero dizainerės, yra prabangus miegamasis su didžiule lova ir alyvinės spalvos baldakimu: „Jaukumo šiai zonai suteikia spalviškai priderintos pagalvėlės, pasiūtos iš tos pačios spalvos ir audinio kaip ir užuolaidos, Provanso stiliaus fotelis ir merginos portretas. Kitame kambaryje įrengta erdvi drabužinė ir darbo zona.“

Pasižvalgykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)