Pasak Vaidos Kurpienės, mūsų organizmas sukurtas taip, jog jis pats detoksikuotųsi, o mūsų organizmo sistemos tam pritaikytos, svarbu tik neužkirsti kelio ir leisti joms tai daryti.

Organizmo detoksikacija yra svarbu tai, ką mes darome kiekvieną dieną.

  • Ar geriame pakankamai skysčių – tada inkstai gali išvaryti per šlapimą įvairius toksinus.
  • Ar valgome pakankamai daržovių – tada mūsų žarnynas yra tinkamos būklės ir susitvarko su daugybe priešų, kada nereikia detoksikuotis.
  • Ar valgome vertingą neperdirbtą maistą – tada mažiau darbo kepenims ir jos turi laiko užsiimti detoksikacija“, – retoriškai klausė V. Kurpienė.
Kai kalbame apie organizmo valymą, mes kalbame tik apie maistą ir apie skysčius, tačiau pamirštame labai svarbų dalyką – miegą.
Vaida Kurpienė

Mitybos specialistė teigė, kad jeigu dar labiau norime pasisveikatinti, siūloma padaryti iškrovos dieną.

Iškrovos diena dar kitaip tai vadinama badavimo diena, pasninku. Tą tikrai galime daryti, bet jokiu būdu neturėtume atsisakyti vandens. Aš esu prieš sausą badavimo dieną. Geriausia būtų pasirinkti vieną kažkurį produktą – tai gali būti grūdai, kefyras, kiaušinis, daržovės ar vaisiai. Ne viskas iš karto, reikėtų, kad išsirinktumėte vieną produktą. Svarbiausia rasti sau tinkamiausią“, – pasakojo mitybos specialistė.

Pasak jos, kai kalbame apie organizmo valymą, mes kalbame tik apie maistą ir apie skysčius, tačiau pamirštame labai svarbų dalyką – miegą.

„Miegant mes atsistatome. Gaminasi hormonas somatotropinas, kuris dar vadinamas augimo hormonu. Suprantama, toks žodis moterims nepatinka, nes augti mes galime tik į šonus, bet ne į viršų. Tad pavadinkime jį – atsijauninimo hormonu. Ir jeigu jo mes gauname per mažai, todėl mes greičiau senstame. Kartu sensta ir kepenys kurios labai stipriai valo mūsų organizmą. Tad jei norite būti gražios ir detoksikuotos – miegokite laiku“, – šmaikštavo V. Kurpienė.

Ir pridūrė, jog svarbu nueiti miegoti ne per vėlai. „Jeigu nueiname miegoti pervargę, o tai tikrai nutinka, kai einate miegoti dvyliktą ar pirmą valandą nakties. Tad šito hormono pasigamina daug mažiau“, – sakė V. Kurpienė.

Apibendrinant dietistė įvardijo, kad svarbiausia gerti daug vandens, valgyti daug daržovių, (jas svarbu gerai sukramtyti), vengti perdirbto maisto, bent jau jį valgyti retai ir išsimiegoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)