21 min. ant parketo praleidęs V. Kariniauskas pelnė 15 taškų, (5/8 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 5/7 baudų), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, suklydo dusyk.

Sutapimas ar ne, bet Dariaus Maskoliūno auklėtiniai mače su čekais padarė mažiausiai klaidų šiose Europos čempionato atrankos varžybose – 8.

„Manęs nė kiek nenustebino Vaido pasirodymas. Daug metų jį pažįstu, kartu buvome olimpinėse žaidynėse. Jis grįžo į rinktinę, nes tiek Kėdainių „Nevėžyje“, tiek Utenos „Juventus“ buvo tikras įžaidėjas. Be to, žinome jo charakterį – net jei nesiseka, jis nieko nebijo. Šiandien momentais Vaidas sužaidė kaip tikras profesorius“, – komentavo rinktinės treneris.

Pats V. Kariniauskas komplimentus siuntė atgaliniu adresu.

„Atlaikėme čekų atletiškumą. Jie visas rungtynes gindamiesi nuo mūsų žaidimo du prieš du keitėsi dengiamaisiais, mes buvome tam pasirengę. Treneris paruošė gerą planą, ir laimėjome.

Pirmoje pusėje buvome agresyvūs, čekai nepataikė tritaškių. Po pertraukos kelis įmetė, surengė kelias kontratakas. Galima sakyti, jie grįžo į rungtynes. Bet po to viską sutvarkėme ir nuėjome toliau“, – kalbėjo 199 cm ūgio gynėjas.

C grupės „burbulo“ šeimininkai jau pirmą kėlinį laimėjo triuškinančia persvara – 31:15.

Anot rinktinės senbuvio Mindaugo Kuzminsko, taip pasireiškė išvados, padarytos po dviejų ankstesnių atrankos „langų“, kuomet lietuviai pirmose rungtynėse gavo belgų ir danų antausius.

„Per ankstesnius langus pirmos rungtynės mums buvo itin nesėkmingos, sakyčiau, tragiškos. Akcentavome, kad užsivilkę šiuos marškinėlius negalime taip gėdingai žaisti. Ačiū Dievui, šiandien nuo pat pradžių buvome visiškai kitaip nusiteikę, parodėme, kas šios aikštės šeimininkai.

Liko daug broko, kurį galime pataisyti, pavyzdžiui, čekų puolime atkovoti kamuoliai. Bet tikiuosi, kad einame teisinga linkme. Šiandien laimėjome mūšį, o poryt reikia laimėti karą“, – lemiamų rungtynių laukia puolėjas, šeštadienį prie pergalės prisidėjęs 10 taškų ir 7 atkovotais kamuoliais.

Paskutinė atrankos varžybų dvikova pirmadienį su danais lems, kuri iš dviejų komandų kartu su šeštadienį kelialapį pelniusiais belgais bei Europos čempionato šeimininkais čekais žengs į finalinį etapą.

Pirmą tarpusavio akistatą praėjusį lapkritį danai sensacingai laimėjo 80:76.

Tiesa, į Vilnių jie atvyko be Maskvos CSKA (Rusija) papildžiusio lyderio Gabrieliaus Lundbergo ir šeštadienį nepajėgė rimčiau pasipriešinti Belgijai – 65:88.

Šeštadienio mačui D. Maskoliūnas neregistravo gynėjo Arno Veličkos ir vidurio puolėjo Mareko Blaževičiaus.

FIBA atranka: Lietuva - Čekija. Statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)