Spaudos konferencijoje taip pat bus aptartos pagrindinės visuomenės nuostatos, susijusios su skiepijimu, pasidalyta įžvalgomis apie tikslinių grupių vakcinavimo ypatumus.

Anot ministerijos, reprezentatyvią apklausą atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.

„Šiandien mūsų visuomenėje visi turi nuomonę apie skiepus, tad tyrimo užduotis ir buvo objektyviai pamatuoti visuomenės nuotaikas šiuo klausimu – kiek žmonių nekantriai laukia skiepo, kokia visuomenės dalis dvejoja, o kiek turime prisiekusių šios vakcinos priešininkų. Svarbu buvo ne tik pamatuoti nuostatas, bet ir įvertinti ore sklandančių motyvų, nuogąstavimų, baimių ar netgi sąmokslo teorijų „svorį“, – sako „Spinter tyrimai“ vadovas Ignas Zokas.

Bendrovė „Spinter tyrimai“ sausio 25 – vasario 7 dienomis apklausė 1015 respondentų iš visos Lietuvos. Respondentų amžius – nuo 18 iki 75 metų.

Renginyje dalyvaus sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė ir „Spinter tyrimai“ vadovas I. Zokas.

Anot ministerijos, remiantis šios apklausos išvadomis bus parengtas vakcinavimo komunikacijos kampanijos planas visuomenei.

Pernai spalį BNS užsakymu „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog atsiradus vakcinai nuo koronaviruso skiepytųsi kas antras Lietuvos gyventojas, tiek pat lietuvių vakcinos atsisakytų.

Tyrimo metu tūkstančio Lietuvos gyventojų teirautasi, kaip jie elgtųsi, jei bus sukurta ir prieinama vakcina nuo koronaviruso.

42,9 proc. apklaustųjų teigė, kad skiepytųsi, 42,5 proc. sakė, kad nesiskiepytų, o 14,7 proc. neturėjo nuomonės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)