Ingredientai
Karštai rūkyta riebi kiaulienos šoninė
100
g
Mirkytos pupos
80
g
Mirkytos pupelės
80
g
Mirkyti žirniai
80
g
Česnakas
1
skiltelė
Morkos
20
g
Svogūnai
10
g
Lauro lapai
1
vnt.
Juodieji pipirai
2
vnt.
Druska
3
g
Aliejus
5
g
Kiauliniai taukai
5
g
Džiovinti čiobreliai
žiupsnelis
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
1. Pupas, pupeles ir žirnius per naktį išmirkyti.
2. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti česnako skiltelę, smulkiai supjaustytus svogūnus, burokine tarka sutarkuotas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų.
3. Tada suberti išmirkyta pupas, pupeles ir žirnius, lauro lapelį ir pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės.
4. Pagardinti druska, džiovintais čiobreliais ir išmaišyti.
5. Kiaulienos šoninę supjaustyti pailgais gabaliukais, apkepinti kiauliniuose taukuose, sudėti į šiupinį ir viską gerai išmaišyti.
Skanaus!
Atsiliepimai